El cos de la duquessa d'Alba ha estat portat pels néts a la capella ardent

La comitiva ha recorregut els carrers entre víctors fins a l'Ajuntament de Sevilla

La duquessa d’Alba ha mort aquest dijous. / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

Les restes mortals de la duquessa d'Alba han sortit entre aplaudiments del palau de Dueñas en direcció a l'Ajuntament de Sevilla, on s'ha habilitat la capella ardent fins que se celebri el funeral oficial a la catedral sevillana. Nombrosos sevillans s'han concentrat als carrers del centre de la ciutat per on ha passat el seguici fúnebre per acomiadar l'aristòcrata, que ha mort a causa d'una pneumònia. Els néts han portat el fèretre. 

Un cop a la casa consistorial, el taüt ha estat col·locat al saló Colón, a la primera planta, el més important de l'ajuntament sevillà. L'alcalde de Sevilla, Juan Ignacio Zoido, ha afirmat que la capella ardent estarà oberta "sense hora, mentre hi hagi sevillans que es vulguin acomiadar d'ella o la família ho determini" i que l'enterrament se celebrarà aquest divendres. Les restes de la duquessa seran incinerades i les seves cendres seran col·locades a l'altar major de la capella dels Gitanos, sota el Crist dels Gitanos, del qual era molt devota. A l'Ajuntament de Sevilla les banderes onegen a mig pal i ha estat decretat un dia de dol per la seva mort.

LA SORTIDA DEL PALAU

Un retard en l'arribada dels serveis funeraris ha obligat a ajornar una hora la sortida cap al consistori. Les corones de flors han estat arribant a Dueñas des que a primera hora del matí s'ha sabut la mort de Cayetana d'Alba. Una de les primeres ha estat precisament l'enviada pel president del Govern, Mariano Rajoy, i la seva dona, que en un comunicat han destacat la seva tasca de mecenatge i en defensa del patrimoni que va heretar de la seva família. Mentrestant, la família era a l'interior del palau, on a la capella han celebrat un petit ofici religiós abans de dirigir-se a la capella ardent.

Durant tot el matí les portes del palau han estat plenes de curiosos que s'hi han acostat per acomiadar-se d'una de les veïnes més conegudes de la ciutat. La majoria ha coincidit que era una persona alegre que va viure la seva vida com va voler, i que aquest missatge el repetia a tots els que s'acostaven a saludar-la quan passejava pels carrers de la seva adorada Sevilla. La seva mort ha transcendit la crònica social de la ciutat i està sent notícia en nombrosos diaris internacionals, els mateixos que es van fer ressò del seu casament als 85 anys i el seu caràcter lliure i excèntric.

DIA DE DOL

Notícies relacionades

Des de l'ajuntament, que acaba de tancar una junta de govern extraordinària per decretar un dia de dol, han confirmat que el funeral estarà oficiat per l'anterior arquebisbe de la ciutat, monsenyor Amigo Vallejo, gran amic personal de la duquessa. No es descarta que hi assisteixin la reina Sofia i la infanta Elena. Així mateix, s'ha indicat que el saló Colón, reservat per als grans actes consistorials, estarà presidit per una imatge del Crist dels Gitanos i una altra de la Mare de Déu dels Dolors, pertanyents a la Germandat dels Gitanos, de la qual la duquessa era devota.

"Sevilla està trista, i portarà la duquessa al cor perquè ella portava Sevilla al seu", ha destacat l'alcalde de la ciutat, Juan Ignacio Zoido, que ha agraït que hagi defensat la capital sevillana i hagi col·laborat per la seva cultura "per tot arreu del món".