Mor la duquessa d'Alba

L'aristòcrata, de 88 anys, va ser ingressada en un hospital de Sevilla diumenge per una pneumònia

La capella ardent s'instal·larà al llarg d'aquest dijous a l'Ajuntament de Sevilla

1
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

La duquessa Cayetana d'Alba ha mort aquest dijous al palau de Dueñas, on era tractada d'una pneumònia per la qual va ser ingressada a l'hospital diumenge. La notícia ha estat confirmada a les xarxes socials per l'alcalde de Sevilla Juan Ignacio Zoido. Per exprés desig de la família, i davant l'empitjorament del seu estat de salut, l'aristòcrata, de 88 anys, va ser conduïda al seu domicili per passar-hi les seves últimes hores.

La capella ardent s'instal·larà al llarg del dia al saló Colón de l'Ajuntament de Sevilla i es mantindrà oberta fins divendres, dia del funeral.

Molt vinculada a la ciutat de Sevilla, a les seves memòries la duquessa va expressar la seva voluntat de ser incinerada i va avançar que havia aconseguit el permís del Bisbat perquè les seves cendres reposessin als peus del seu venerat Crist dels Gitanos.

Notícies relacionades

Vitalista i apassionada, la salut de Cayetana, delicada en els últims anys a causa de diverses caigudes i operacions per pal·liar la hidrocefàlia que patia, es va començar a agreujar el dijous 13 de novembre. Una inoportuna gastroenteritis es va complicar i li va provocar ofegaments i infecció als pulmons, i es van viure moments d'angoixa. No obstant, la duquessa va aconseguir remuntar, però diumenge, al témer noves complicacions, el seu marit i l'equip mèdic que té a casa van decidir traslladar-la d'urgències a l'hospital sevillà Quirón Sagrado Corazón, on va estar a penes 48 hores.

Cayetana va ingressar en situació d'insuficiència respiratòria secundària a pneumònia de la comunitat, associada amb arítmia cardíaca i repercussió hemodinàmica. Durant el temps a que va estar a l'uci, els metges no li han pogut controlar la infecció del pulmó, i en tot moment van deixar clar que part de l'evolució depenia de la seva avançada edat, que podia complicar-ho tot. Els comunicats mèdics oferts pels facultatius parlaven de pronòstic "reservat", i encara que no tenia respiració assistida, persistia la situació "d'insuficiència respiratòria" deguda a la seva infecció pulmonar.

Temes:

Obituaris