EN UNA VISITA A PEQUÍN

Mark Zuckerberg sorprèn els xinesos parlant en mandarí

El fundador de Facebook explica que estudia aquest idioma perquè, entre altres coses, és "amic dels grans reptes"

Mark Zuckerberg parla mandarí en una xerrada amb universitaris a Pequín. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

El fundador de FacebookMark Zuckerberg, que es troba a la Xina de viatge de negocis i promoció, ha sorprès a tothom aquest dimecres al parlar en mandarí en una conferència que ha fet a la Universitat de Tsinghua de Pequín. El jove multimilionari ha participat en un col·loqui amb alumnes de la universitat i ha començat saludant a tothom amb un "ni hao" ("hola" en llengua xinesa), tal com fan molts estrangers per cortesia al prendre part en actes públics al país asiàtic.

Però Zuckerberg no s'ha conformat amb això i ha continuat parlant en mandarí durant uns minuts, com mostra un vídeo que ell mateix ha penjat al seu perfil de Facebook.

Preguntat pel moderador sobre per què s'havia decidit a estudiar xinès, el fundador d'una de les xarxes socials més populars del món contesta, sempre en mandarí, que una de les raons és que la família de la seva dona (Priscilla Chan) és xinesa.

AMIC DE ELS GRANS REPTES

Zuckerberg també ha explicat que el xinès és l'idioma d'un gran país, cada vegada més important, i que ell és amic dels grans reptes, de manera que el mandarí, un idioma tan complicat, era un bon desafiament.

Notícies relacionades

Les paraules de Zuckerberg en mandarí han estat elogiades per molts internautes xinesos a les xarxes socials, que l'han arribat a qualificar de "llegendari", encara que no tots comparteixen aquesta opinió. En webs com 'Foreign Policy', el pare de Facebook ha estat ridiculitzat per tenir un mal nivell de xinès. "És com un nen de 7 anys amb una boca plena de bales", assenyalava el mitjà nord-americà.

Zuckerberg, que un dia abans s'havia reunit amb el rector de la Universitat de Tsinghua, és a la Xina, país que visita tot sovint, per buscar negocis i col·laboració amb firmes del gegant asiàtic. Irònicament, Facebook no és accessible a la Xina des del 2009, quan el règim comunista va decidir bloquejar-la poc després dels enfrontaments entre uigurs i xinesos que van tenir lloc al juliol, i que Pequín acusés els promotors de les revoltes de difondre missatges subversius a través de les xarxes socials.