Nandu Jubany obrirà un restaurant a Singapur

El xef inaugurarà Foc a la ciutat asiàtica el dia 15 de setembre

El local exportarà la cultura i la gastronomia catalana

Nandu Jubany.

Nandu Jubany. / MIQUEL COLL

1
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO / BARCELONA

De Calldetenes a Singapur. Així d'estratosfèric és el salt que farà Nandu Jubany, un dels cuiners que més en forma estan en el panorama culinari, a partir del 15 de setembre. El xef, que posseeix una estrella Michelin pel seu local homònim a Osona, obrirà aquest dia al centre de la ciutat asiàtica el restaurant Foc, projecte que comparteix amb el seu col·lega Jordi Noguera, nascut a Prats de Lluçanès i instal·lat a Singapur, el dissenyador Gabriele Schiavon i l'empresari malaisi Tien Yao H’ng.

Notícies relacionades

La guspira de Foc va saltar fa dos anys, quan Jubany va participar en unes jornades sobre creativitat i innovació a la cuina que se celebraven a la ciutat asiàtica en el marc de la BCN Design Week i va conèixer Schiavon. La idea a la qual es van sumar Noguera i Yao és exportar la cultura catalana a través de la cuina de manera divertida, amb bon producte i a preus assequibles. Al capdavant del local estaran Maties Coll (xef) i Carol González (sumillera). Serviran plats típics catalans i espanyols, fusió de productes i plats de Barcelona i de la resta del món, i plats amb productes asiàtics reinterpretats per Jubany.

El nom de Foc es va escollir perquè es deu al seu vincle a la cuina i a la història i cultura de Catalunya. De fet, la imatge corporativa i la decoració juga amb les flames i el correfoc, el burro català, la revetlla de Sant Joan i el drac de Sant Jordi. També elements icònics com el porró i els capgrossos (a imatge i semblança de xef i socis del restaurant) s'usen com a elements d'il·luminació.

Temes:

Nandu Jubany