Osteopatia i esport

Joaquim Vicent, osteòpata amb més de 15 anys d'experiència, proposa una sèrie de consells per als esportistes que vulguin millorar el rendiment i prevenir lesions

Joaquim Vicent, osteòpata amb quinze anys d’experiència, recomana portar una alimentació adaptada a cada persona i al tipus d’exercici físic que practiqui, aprendre a respirar i realitzar exercicis d’estirament de diafragma.

Joaquim Vicent, osteòpata amb quinze anys d’experiència, recomana portar una alimentació adaptada a cada persona i al tipus d’exercici físic que practiqui, aprendre a respirar i realitzar exercicis d’estirament de diafragma.

1
Es llegeix en minuts

Cada vegada són més les persones que, per salut o per millorar el físic, practiquen algun tipus d'esport. L'activitat física genera múltiples beneficis però també comporta desequilibris que poden provocar lesions i desgastos musculars.

Per evitar aquests riscos, cada vegada més persones recorren a l'osteopatia (tècnica terapèutica manual, que es fonamenta en l'estructura òssia del cos), com a via preventiva i de tractament de qualsevol disfunció derivada de la pràctica esportiva.  Joaquim Vicent

, osteòpata amb més de 15 anys d'experiència i director de la Clínica Arvila Magna, proposa un seguit de consells per als esportistes que volen millorar el rendiment, potenciar la salut o prevenir lesions.

Per a aquest professional, la nutrició és "la clau per portar una alimentació adaptada a cada persona i al tipus d'exercici físic que practiqui". Això inclou aliments que aportin energia i els nutrients necessaris per tenir un bon rendiment. Així mateix, Vicent opina que "la respiració és la base de la nostra salut, la qual parteix d'una bona oxigenació cel·lular, perquè un dels principals nutrients de les cèl·lules és l'oxigen". Per això, "practicar tècniques respiratòries d'estirament del diafragma és clau per aprendre a respirar correctament i, alhora, prevenir futures lesions, perquè el diafragma estableix relacions anatòmiques amb la resta de músculs i vísceres". 

Notícies relacionades

Un altre punt a tenir en compte segons aquest osteòpata és la revisió mèdica: "Les proves d'esforç amb un expert han de fer-se sobretot en les persones que comencen per primera vegada alguna mena d'esport. És vital assegurar-se que la condició física i de salut són òptimes per a la pràctica de l'esport"

Per acabar, Vicent recomana visitar com a mínim una vegada cada trimestre l'osteòpata, per encaixar les línies gravitatòries i prevenir així possibles lesions.