L'ACTRIU TORNA Al SEU LONDRES NATAL PER INTERPRETAR UNA MÈDIUM EN UNA COMÈDIA

Lansbury, en forma

La detectiva de 'S'ha escrit un crim' torna al teatre als 88 anys

Angela Lansbury, durant la presentació de l’obra al teatre Gielgud, dijous.

Angela Lansbury, durant la presentació de l’obra al teatre Gielgud, dijous. / AP / JOEL RYAN

1
Es llegeix en minuts
BEGOÑA ARCE
LONDRES

Durant una dècada, Angela Lansbury va ser una de les cares més populars  de la petita pantalla. Tothom recorda la protagonista de la sèrie detectivesca S'ha escrit un crim. Jessica Fletcher, el seu personatge, era una escriptora de novel·les policíaques aficionada a resoldre assassinats, curiosa i una mica saberuda. Ara, l'actriu ha anunciat als 88 anys el seu retorn als escenaris. Ho farà el pròxim mes de març a Londres, la seva ciutat natal.

Lansbury interpretarà una excèntrica mèdium, Madame Arcati, a la comèdia de Noel Coward Un esperit burleta. «La comèdia és el meu ofici

-va declarar- i Coward, «l'essència d'un estil britànic que ja ha desaparegut». Per ella, «el més important és entretenir el públic». «Per aconseguir-ho pugem a l'escenari a fer el que calgui», somriu.

TOT EL PES DE L'OBRA PER A ELLA / El seu paper porta el pes de l'obra i inclou cada nit una dansa, a la qual ella es refereix més aviat com a «moviments que varien en cada actuació». Un esforç que no sembla inquietarla. «Estic en una forma física estupenda», va assegurar l'actriu, que espera «tenir l'energia suficient per seguir amb la mateixa marxa». L'obra estarà en cartell fins a principis de juny.

Lansbury, que l'any passat va guanyar un Oscar honorífic com a reconeixement a 70 anys de carrera, assaja aquests dies al teatre Gielgud, el mateix on la seva mare, la irlandesa Moyna Macgill, va debutar com a actriu, fa gairebé un segle. «Molt del meu talent em ve d'ella. Ara és emocionant pensar que va estar en aquests mateixos camerinos».

Notícies relacionades

Nascuda a l'est de Londres, néta d'un líder del partit laborista i filla d'un empresari i polític de filiació comunista, Lansbury es va traslladar als Estats Units durant la segona guerra mundial, i allà va consolidar la seva carrera com a cantant i actriu de cine, televisió i teatre. «He interpretat papers molt diferents i això ha fet molt més interessant la meva feina», analitza.

El gran èxit internacional va arribar amb la sèrie S'ha escrit un crim, seguida per milions d'espectadors a tot el món. Ara, l'actriu espera que  els que vagin al teatre puguin «oblidar durant dues hores la detectiva Jessica Fletcher i es deixin seduir per la pitonissa».