El desobedient Paco Telefunken ja té club de fans a Twitter

La negativa del tècnic enviat per tallar l'emissió de Canal 9 causa furor a la xarxa

El tècnic Paco Signes s’ha negat a tallar l’emissió de Canal 9. / periodico

2
Es llegeix en minuts
LAURA ESTIRADO / Barcelona

Passaven vuit minuts de les nou d'aquest divendres quan un tècnic d'imatge, fins ara anònim, ha aconseguit la glòria de la fama exprés a Twitter. Paco Signes, conegut al seu poble amb l'apel·latiu de Paco Telefunken, s'ha plantat davant del càmera de Canal 9 i ha dit: "No he vingut a tancar. Me'n vaig a casa i, per mi, això no es tanca".

La seva desobediència civil, la seva llibertat d'expressió, la seva franquesa, inèdita a la RTVV, ha causat furor a les xarxes, que a l'instant l'han catapultat com el nou heroi popular. Des de primera hora del matí no hi havia ni un tuiter que no sabés de la gesta de #PacoTelefunken. La seva gesta i el seu gest han posat la guinda a una nit de resistència per part dels treballadors de Canal 9, que han seguit treballant en directe a pesar de l'apagada acordada per Alberto Fabra per a la Ràdio Televisió Valenciana, que s'ha fet efectiu definitivament divendres al migdia. En l'improvisat i agònic programa també ha aparegut Beatriz Garrote, la presidenta de les víctimes del metro de València, que per primera vegada ha pogut denunciar en la televisió pública com aquesta va silenciar el tràgic accident en què van morir 43 persones. El seu nom, per descomptat, també ha estat tendència.

Paco Telefunken, que havia estat reclamat per informar sobre la forma de tallar les emissions de la televisió autonòmica valenciana, s'ha negat a fer-ho, i se n'ha anat sense fer la feina que li havien encomanat al centre de producció de programes de Burjassot "per decisió personal".

"Treballo en l'electrònica, però no estem per a aquestes coses", ha explicat ell mateix en directe. Els treballors l'han aplaudit amb entusiasme.

Reparar televisors

Paco Signes (Telefunken) és veí de Gata (Alacant), on es dedica a reparar televors. Ha esperat l'ordre judicial per al tall des de primeres hores de la matinada, amb el seu nebot Pepe, a la sala d'espera d'actuants, acompanyats d'un policia.

"He vingut a fer un informe sobre el que s'hauria de fer per tallar les emissions, però he decidit tornar a casa veient com està evolucionant tot això", ha assegurat aquest tècnic, que no ha informat sobre qui li havia trucat ni sobre terceres persones que es podrien fer càrrec de tallar el senyal de televisió.

Notícies relacionades

Aquest tècnic ha accedit al centre de producció de programes amb els liquidadors designats ahir pel Govern valencià de matinada, però els treballadors els han impedit l'accés a la sala de control de la televisió des d'on es pot desconnectar el senyal.

Aquests són alguns dels missatges de suport a Telefunken que han sorgit a Twitter: