HISENDA PRECINTA EL SEU DUES ESTRELLES DE MADRID PER 290.000 EUROS

El restaurant d'Arola, en l'aire pels deutes

Sergi Arola, en una imatge del 2011.

Sergi Arola, en una imatge del 2011.

1
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO
BARCELONA

Amb el celler, una taula i l'espai de la cocteleria precintats. Així és com va acabar ahir a la tarda el restaurant Sergi Arola Gastro, amb dues estrelles Michelin, per un deute amb Hisenda i la Seguretat Social de 290.000 euros. El local de Madrid que va inaugurar el cuiner català fa cinc anys al barri de Chamberí ja no va obrir ahir a la nit. La irrupció a l'establiment d'un grup de funcionaris d'Hisenda quan encara hi havia clients dinant va ser el cop de gràcia a mesos de negociacions amb l'Administració pública que, com es va veure ahir, van ser infructuoses. La mesura va enxampar el cuiner a França, ja que viatja sovint pels seus múltiples negocis a l'estranger; ahir era a París perquè és el director gastronòmic de l'Hotel W Opera. «Estic en estat de xoc, si hi arribo a ser no sé què hauria fet», va dir a aquest diari.

Notícies relacionades

No li han servit de res les mesures d'estalvi que havia pres per rebaixar un deute que va arribar a ser de 340.000 euros (hipoteca, despeses de gestió i de personal...).Arola va proposar un pla de viabilitat a Hisenda que no ha convençut els inspectors: segons Efe,pagar cada mes 2.500 euros del deute, però no té amb què avalar-los. «No sé què farem ara. És una clatellada molt dura i molt injusta», va dir el cuiner, que té la teoria que han anat per ell perquè és conegut: «Crec que Hisenda està buscant un escarment, i va contra tot aquell que tingui un nom», es va queixar.

Arolaestà dolgut perquè afirma que sempre va estar disposat a vendre lamarca Espanyaassistint a trobades gastronòmiques «sense cobrar ni un euro, per descomptat».