FESTES NADALENQUES EN 3 MINUTS

«El meu Nadal serà gastronòmic»

Bigas Luna degusta un dels seus vins, que va presentar ahir.

Bigas Luna degusta un dels seus vins, que va presentar ahir. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO
BARCELONA

-Passarà el Nadal menjant pernil i bevent vi.

-Seran unes festes molt familiars, des de fa 12 anys que faig exactament el mateix. Tinc molta família i he aconseguit que la meva paella s'organitzés. Les celebro en diferents cases. I sí, és, bàsicament, un Nadal gastronòmic.

-Parla de paella i no sé si vostè és de cuinar gaire...

-Això de la paella és simbòlic; em referia al tinglado familiar. No cuino, la meva especialitat és buscar bons cuiners a qui dono la millor matèria primera; la major part surt de la meva botiga, Pan, vino y chocolate, a Torredembarra, on tinc coses del meu hort de la Riera de Gaià, carn ecològica...

-¿Reis Mags o Pare Noel?

-Reis Mags, Reis Mags, sense cap mena de dubte. És que al Pare Noel li tinc molta mania.

-¡Però si és bona persona!

-És un senyor que surt d'un símbol que van fer els americans per a una guerra... No, no, jo prefereixo els Reis. M'agraden molt. Són tres, són tres colors. El que passa és que el Pare Noel és molt més comercial. Fins i tot vaig fer un espectacle en un carrer a Saragossa en què vaig penjar tres Pares Noel. Li tinc molta mania, ho sento.

-¿Quina és sa majestat favorita?

-Gaspar. Era el que ja m'agradava des que era petitó. Encara que m'agraden tots tres. Em sembla una tradició molt maca, com per exemple el fet que vinguin d'Orient... L'única cosa que els falla és la data; arriben molt tard i el tió i el Pare Noel dels collons s'ho emporten tot abans. Tot i així, sóc totalment dels Reis Mags.

Notícies relacionades

-¿A qui dedicarà el brindis per al 2013?

-A la mare que em va parir. Ho faig sempre. I també brindaré per un retorn a la terra.