decisió POLÈMICA del canal musical

La MTV censura les 'top'

La cadena veta per provocatiu un videoclip de Duran Duran amb 5 models dels anys 90

A dalt, Naomi Cambpell i Cindy Crawford i, sobre aquestes línies, Eva Herzigova i Helena Christensen en el vídeo. Al costat, Yasmin Le Bon, Christensen, Crawford, Campbell i Herzigova.

A dalt, Naomi Cambpell i Cindy Crawford i, sobre aquestes línies, Eva Herzigova i Helena Christensen en el vídeo. Al costat, Yasmin Le Bon, Christensen, Crawford, Campbell i Herzigova.

2
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO
BARCELONA

Vegeu el videoclip de 'Girl panic' a

http://www.e-periodico.cat

«És rock & roll». IEva Herzigova acompanya la frase amb un somriure mentre aixeca les mans al final deGirl panic!, el nou videoclip de Duran Duran. Un somriure amb què s'explica tot. El rock & roll és així, ve a dir amb aquesta ganyota: transgressor, irreverent, atrevit. Però els responsables de la MTV i la VH1 no han entès el somriure de la supermodel ni el vídeo sencer (dura més de nou minuts), i han decidit vetar-lo perquè consideren que té un contingut sexual explícit. Que és el següent: un petó als llavis entre la bella maniquí i una fan, i una morrejada en tres preses de menys d'un segon entre dues noies durant una festa en què no falten el xampany, el tabac, les dones lleugeres de roba i la ressaca. Rock & roll de tota la vida, en fi.

És una llàstima el veto (que sembla més provocador que el mateix ­vídeo), ja que la cinta deJonas ­Akerlundés una gran producció que tant serveix per presentar la cançó (de tornada enganxosa amb més ínfules discotequeres que rockeres) com per donar un senyor homenatge a Duran Duran en forma de fals reportatge. En ella, quatre de les supermodels més importants dels anys 90 es fan passar pels membres del grup: Naomi Campbell fa deSimon Le Bon, el cantant;Cindy Crawfordés el baixistaJohn Taylor;Helena Christensenencarna el bateria,Roger Taylor,i la citadaHerzigova,Nick Rhodes, el teclista. Amb els instruments -tot s'ha de dir- no se'n surten tan bé com davant les càmeres. També hi apareix, com a guitarrista de suport,Yasmin Le Bon, una altrasupertopde l'època que es va casar amb el líder de la banda, amb qui té tres fills. Per completar el cercle del glamur també s'hi deixen veure els dissenyadorsDomenico Dolce iStefano Gabbana, amb una alegria que probablement deuen haver perdut ara que saben que hauran d'anar a judici per evasió fiscal (el vídeo es va rodar al juny). Per cert, els components del grup també hi surten, encara que no com a tals, sinó com a periodistes, fotògrafs, cambrers i empleats d'hotel.

Notícies relacionades

Com succeeix en tot cas de censura, la publicitat gratuïta que ha rebut el vídeo ha estat immediata. A Youtube, on està disponible, ja ha rebut quatre milions de visites. No és la primera vegada que veten una peça de Duran Duran, ja que el 1981 la MTV va rebutjar emetreGirls on filmperquè hi actuaven diverses dones entopless.

La paradoxa és que ara, 30 anys després, totes les noies apareixen amb els pits tapats. La censura, com el rock & roll, segueix viva.