GASTRONOMIA

Els germans Adrià obren a Barcelona un dels seus nous locals inspirats en El Bulli

Al nou establiment, de nom 41º, el seguirà d'aquí unes setmanes el bar Tickets

2
Es llegeix en minuts
EFE

Els germans Ferran i Albert Adriá han obert a Barcelona un nou local de nom 41º, un projecte al qual d'aquí unes setmanes acompanyarà el bar Tickets, en què oferiran, en versió tapa, alguns dels plats que els han fet mundialment coneguts des del restaurant El Bulli.

Albert Adrià ha explicat a l'agència Efe que el Tickets i el 41º, ubicats a la popular avinguda del Paral·lel de Barcelona, "estaran connectats per oferir una fira gastronòmica on per una banda es crearà un diàleg entre el còctel i elssnacksi per l'altra s'oferiran aquestes tapes de cuina creativa".

Segons el xef, serà "untapeoinformal", perquè els germans no el volen convertir en un restaurant gran que perdi personalitat. Per això, al Tickets els cuiners estaran a la vista i a més l'interior del local estarà distribuït com una fira de poble amb diverses barres cadascuna amb una proposta pròpia.

Orientats pels clients

La idea és que el client pagui al voltant de 50 o 60 euros. ¿La carta? Es podrà menjar salsa de tomàquet al morter amb cotnes de porc,talosdel País Basc amb xistorra,tortosasturians, llardons inspirats en Mantecas de Cadiz o el famós pernil de toro d'El Bulli...

"Volem que els clients ens guiïn en el camí a seguir. Els oferirem diverses propostes per menjar, des de mariscades fins a montaditos, com si fos un sushi a l'espanyola i amb una proposta de postres interessant en un projecte pensat a mitjà termini", ha dit Adrià, que recalca que el Tickets serà un bar, i que es podrà veure en unes grans pantalles el FC Barcelona o el Reial Madrid, quan juguin.

El xef ha utilitzat el símil dels ingredients de la coctelera per definir un projecte en què es barrejarà la trajectòria dels dos germans tant a El Bulli com a l'Inopia. "Barrejar, sacsejar i a veure què ens surt, en què el punt de partida i el punt final serà el producte, però amb complicitat amb la nostra personalitat".

Ajudar el renaixement del Paral·lel

Notícies relacionades

Adrià ha destacat que la situació del local a l'avinguda del Paral·lel té com a objecte ajudar a rellançar aquesta mítica artèria barcelonina "en què nosaltres venim a sumar i esperem que hi hagi molta més gent que s'animi a venir aquí, perquè fa falta".

Juntament amb els germans Adrià, en aquest projecte hi participen els germans Iglesias, propietaris del restaurant Rías de Galicia.