GASTRONOMIA
Els germans Adrià obren a Barcelona un dels seus nous locals inspirats en El Bulli
Al nou establiment, de nom 41º, el seguirà d'aquí unes setmanes el bar Tickets
Els germans Ferran i Albert Adriá han obert a Barcelona un nou local de nom 41º, un projecte al qual d'aquí unes setmanes acompanyarà el bar Tickets, en què oferiran, en versió tapa, alguns dels plats que els han fet mundialment coneguts des del restaurant El Bulli.
Albert Adrià ha explicat a l'agència Efe que el Tickets i el 41º, ubicats a la popular avinguda del Paral·lel de Barcelona, "estaran connectats per oferir una fira gastronòmica on per una banda es crearà un diàleg entre el còctel i elssnacksi per l'altra s'oferiran aquestes tapes de cuina creativa".
Segons el xef, serà "untapeoinformal", perquè els germans no el volen convertir en un restaurant gran que perdi personalitat. Per això, al Tickets els cuiners estaran a la vista i a més l'interior del local estarà distribuït com una fira de poble amb diverses barres cadascuna amb una proposta pròpia.
Orientats pels clients
La idea és que el client pagui al voltant de 50 o 60 euros. ¿La carta? Es podrà menjar salsa de tomàquet al morter amb cotnes de porc,talosdel País Basc amb xistorra,tortosasturians, llardons inspirats en Mantecas de Cadiz o el famós pernil de toro d'El Bulli...
"Volem que els clients ens guiïn en el camí a seguir. Els oferirem diverses propostes per menjar, des de mariscades fins a montaditos, com si fos un sushi a l'espanyola i amb una proposta de postres interessant en un projecte pensat a mitjà termini", ha dit Adrià, que recalca que el Tickets serà un bar, i que es podrà veure en unes grans pantalles el FC Barcelona o el Reial Madrid, quan juguin.
El xef ha utilitzat el símil dels ingredients de la coctelera per definir un projecte en què es barrejarà la trajectòria dels dos germans tant a El Bulli com a l'Inopia. "Barrejar, sacsejar i a veure què ens surt, en què el punt de partida i el punt final serà el producte, però amb complicitat amb la nostra personalitat".
Ajudar el renaixement del Paral·lel
Adrià ha destacat que la situació del local a l'avinguda del Paral·lel té com a objecte ajudar a rellançar aquesta mítica artèria barcelonina "en què nosaltres venim a sumar i esperem que hi hagi molta més gent que s'animi a venir aquí, perquè fa falta".
Juntament amb els germans Adrià, en aquest projecte hi participen els germans Iglesias, propietaris del restaurant Rías de Galicia.
- Enquesta eleccions generals Espanya: Sumar i Junts perdrien la meitat dels seus escons després de dos anys de suport a Sánchez
- Drets laborals Renúncies per venjança: la tendència que més temen les empreses
- Als 50 anys Mor Esperanza García, exdiputada del PP i delegada de la Junta d'Andalusia a Catalunya
- Tens nafres a la boca que no desapareixen? Podrien ser el primer símptoma del càncer oral, que no para d’augmentar
- Una cinquena alumna acusa el professor del Conservatori del Liceu de tocaments
- El Barça segella l’acord amb Nico Williams i pagarà els 58 milions de la seva clàusula de rescissió
- Educació a Catalunya Els campus d'estiu universitaris per a estudiants d'ESO es multipliquen a Catalunya
- Ramaders Catalunya extrema els controls després de detectar tres focus de tuberculosi bovina
- Bombers de la Generalitat Indignació interna a Bombers per la incorporació d’efectius en pràctiques per a Sant Joan
- Cas Koldo L’Anaís, la «model» que va intentar amagar un disc dur d’Ábalos a la Guàrdia Civil: «Som amics. Amistat pura i dura»