Pastisseria Escribà

Torró de crema

Torró de crema_MEDIA_3

Torró de crema_MEDIA_3

1
Es llegeix en minuts
CHRISTIAN ESCRIBÀ

CAPÇANES CARRATELL 6.90 €

Mistela del Montsant. Harmonitza amb la crema cremada. Degusteu-la a 12 º.

INGREDIENTS

1 quilo d’ametlles en pols; 800 g de sucre; 200 g de crema d’ou; 200 g de glucosa; 250 ml d’aigua.

Per a l’elaboració de la crema: 150 g de sucre; 3 ous; 15 g de mantega; 100 ml d’aigua; 20 ml de llimona; 1 cullerada de farina de blat de moro (maizena).

Elaboració

Bulliu sucre, glucosa i aigua. Quan arribi als 110 graus, aboqueu-ho en una altra cassola on haurem posat l’ametlla en pols i remeneu-ho enèrgicament amb una espàtula. A poc a poc, incorporeu-hi els rovells fins a aconseguir una massa que no s’hi enganxin els dits. Poseu aquesta pasta sobre la taula i doneu-li forma de barra de torró. Deixeu que es refredi a tempertura ambient d’un dia per l’altre.

Per a la crema: poseu l’aigua i el sucre en una cassola i, quan comenci a bullir, retireu-la del foc. A part, barregeu una cullerada de farina de blat de moro, els ous i unes gotes de llimona, i afegiu el sucre bullit a aquesta barreja sense deixar de remenar en cap moment. Quan estigui ben barrejat, poseu-ho un altre cop al foc juntament amb la mantega, fins que torni a bullir. Retireu-ho del foc i reserveu-ho.

Notícies relacionades

PRESENTACIÓ

Per al muntatge, agafem una barra de torró, la tallem segons la mesura que vulguem i amb una espàtula estenem la crema per sobre de la barra. Empolvorem el torró amb sucre i el cremem amb una pala que estigui ben calenta fins que quedi la crema ben daurada.