Fonda Gaig

Canelons de l'àvia Maria

Canelons de làvia Maria_MEDIA_2

Canelons de làvia Maria_MEDIA_2

1
Es llegeix en minuts
CARLES GAIG

CAMINS DEL PRIORAT 2007 13,50 €

La frescor de la garnatxa i la carinyena contrasten amb la intensitat de sabor dels canelons.

INGREDIENTS

100 plaques de canelons ; 2 kg de coll de vedella; 2 kg de magre de porc; 2 cebes; 200 g de fuagràs; vi ranci; caldo de gallina; 200 gr. de formatge. Per a la beixamel: mitja ceba; 3 l de llet; 135 g de farina; 150 g de mantega; nou moscada

Elaboració

Notícies relacionades

Talleu la carn en trossos grans. En una olla, marqueu la carn fins a enrossir-la. Afegiu-hi la ceba tallada i rostiu-ho lleugerament. Evaporeu el vi ranci i afegiu-hi el caldo fins a cobrir el conjunt. Aneu afegint caldo fins a finalitzar la cocció. Incorporeu-hi el fuagràs, coleu-ho (reserveu-ne el caldo) i passeu-ho per la picadora. Rectifiqueu de sal i pebre el caldo de la cocció. Reserveu les mànigues de pastisseria. Bulliu la pasta amb aigua i sal. Refredeu-la. Ompliu els canelons.

Per a la beixamel: desfeu la mantega i coeu-hi la farina durant uns 10 minuts a foc suau. Afegiu-hi la llet bullint i mitja ceba. Que bulli. Incorporeu-hi una mica de nou moscada. Coeu i reduïu. Poseu els canelons en safates, cobriu-los amb la beixamel, poseu el formatge per sobre i gratineu.