EL XEF OBRE AVUI PORTA GAIG A LA NOVA TERMINAL DEL PRAT

El restaurant de Gaig a l'aeroport s'enlaira

Carles Gaig, al nou restaurant de la terminal T-1 del Prat, ahir.

Carles Gaig, al nou restaurant de la terminal T-1 del Prat, ahir. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO
BARCELONA

Carles Gaigdesplega avui les ales a la nova terminal de l’aeroport del Prat amb un nou restaurant, Porta Gaig. El xef català, que té una estrella Michelin per l’establiment que porta el seu cognom als baixos de l’Hotel Cram de Barcelona, ha pilotat l’aterratge del flamant local a l’àrea de sortides, just abans dels controls de seguretat previs a l’embarcament, amb la brúixola que més bé l’ha guiat entre els fogons: la cuina tradicional catalana. En aquest cas, farà una petita excepció a l’oferir plats francesos, com lavichyssoise,i italians, com la pasta fresca (això sí, feta pel seu equip). També inclourà en la seva carta un «homenatge» a la zona del Prat, ja que ha escollit com a matèries primeres pollastre pota blava, carxofes i faves, entre altres.

Notícies relacionades

El restaurant, dissenyat perRicardo Bofill, el mateix que ha creat la T-1, té tres zones: el restaurant, amb una vintena de taules; la barra ràpida, on se serviran mitges racions, i tres menjadors privats per a reunions de negocis.

Els preus del nou local, que tindrà a la cuinaIgnasi Colomer(que fa anys que col·labora ambGaig)i a la salaMarc Melet (que fins ara estava a Fonda Gaig), no són tan alts com es podria esperar d’un establiment amb la firma d’un xef prestigiat amb una estrella. La carta, amb plats del dia, no superarà els 40 euros amb beguda, mentre que la barra costarà entre 15 i 22 euros, també amb la beguda inclosa.