VA GUANYAR LA SEGONA ESTRELLA

La sorpresa del restaurant Les Cols

Fina Puigdevall (al centre, amb els braços plegats), ahir, amb el seu equip al restaurant Les Cols.

Fina Puigdevall (al centre, amb els braços plegats), ahir, amb el seu equip al restaurant Les Cols. / CLICK ART FOTO / DAVID APARICIO

1
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO
BARCELONA

«La gent feia moltes porres, però no apareixíem en cap». Amb aquesta fraseFina Puigdevall, de Les Cols, a Olot, deixava clar que s’esperava molt poc la segona estrella Michelin que li van concedir dimecres a la nit. Ni tan sols havia anat a Madrid a la gala organitzada per la firma de pneumàtics per donar a conèixer els guardonats. Estava tornant de ­Donosti, on havia participat en el congrés Sant Sebastià Gastronomika, i la bona nova li va arribar en ­forma de trucada al mòbil tan bon punt va aterrar.Puigdevallva passar dijous enganxada al telèfon, rebent felicitacions. Ahir, més tranquil·la, va voler fer-se una foto amb tot el seu equip, una manera d’agrair-los la feina diària.

La seva cuina de territori amb tocs de modernitat ha aconseguit un enorme prestigi. «Crec que la nostra proposta s’ha acceptat molt bé». Producte de proximitat tractat amb imaginació, estacions molt marcades al plat, volcans i fagedes: «La ­cuina del paisatge i l’estacionalitat», resumeix la xef, que fa gairebé 20 anys que dirigeix el restaurant, remodelat fa una dècada i ampliat fa cinc anys amb uns meravellosos cubs de vidre que serveixen com a habitacions d’hotel. Amb la segona estrella a la butxaca,Puigdevalldemana un desig: «Que es noti l’impacte del premi a la comarca de la ­Garrotxa».