SELECCIÓ DE 'THE GUARDIAN'

Les tapes de Cal Pep i les bombes de La Cova Fumada, entre els millors menjars del món

El diari britànic considera un poble de Lleó el millor del món per menjar un filet

Pep Manubens, el propietari de Cal Pep, i el seu fill Jordi, al restaurant.

Pep Manubens, el propietari de Cal Pep, i el seu fill Jordi, al restaurant. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
EFE
LONDRES

El diari britànicThe Guardianha assenyalat al restaurant El Capricho, de la localitat lleonesa de Jiménez de Jamuz, com el millor lloc on menjar un filet i ha col·locat la seva mitjana en l'onzena posició d'un rànquing dels cinquanta millors menjars del planeta en un article titulat "Les 50 millors coses per menjar al món i on menjar-les".

A més de la mitjana lleonesa la llista recull també les tapes del Cal Pep de Barcelona, les gambes de la Casa Bigote de Sanlúcar de Barrameda (Cadis), el pernil de Casas en Aracena (Huelva), les patates bomba del Bar La Cova Fumada de Barcelona i el porcell de restaurant Montimar d'Estellencs (Mallorca).

L'article elabora una llista que engloba des de les hamburgueses i macarrons fins a les suculentes ostres passant per menjar tradicional d'Àfrica i les Filipines, i en què s'inclouen cinc plats més de la geografia espanyola.

"El filet perfecte"

La mitjana lleonesa s'ubica en l'onzè lloc del rànquing després de ser reconeguda com el "el filet perfecte" per la revista Time o assegurar la crítica Jeffrey Steingarten delVoguenord-americà que aquest era "probablement el millor filet que mai havia menjat".

Notícies relacionades

En concret, el redactor de l'article deThe Guardian, Killian Fox, descriu aquest plat com una enorme mitjana agafada de la secció central de les costelles d'un bou de 16 anys, que se sotmet a una tècnica de maduració durant noranta dies i que se serveix al menjador d'un celler rural anomenat El Capricho, a prop de Lleó al nord-oest d'Espanya.

L'element que marca la distinció en aquest producte és la implicació del restaurant en la matèria primera, ja que és el mateix negoci qui selecciona animals per tota la península ibèrica, escollint els més nobles i mansos.