EL CUINER OBRIRÀ DIMECRES UN ESTABLIMENT A L'EIXAMPLE

Fermí Puig torna a les arrels amb el restaurant Petit Comitè

El xef Fermí Puig, al restaurant Petit Comitè.

El xef Fermí Puig, al restaurant Petit Comitè. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Fermí Puigestà excitat hores abans que es comenci a posar en marxa un dels projectes que li fan més il.lusió: el restaurant Petit Comitè. Aquest dimecres serà eldia D:obrirà al públic un local que aspira a convertir-se en referència de la cuina neopopular amb accent català. El xef, que té una estrella Michelin pel restaurant Drolma, va idear el pla fa un any i mig: crear un establiment on poder bolcar tota la seva saviesa culinària, la que li van ensenyar la mare i l'àvia. Un retorn a les arrels que ja han emprès o emprendran en breu altres col.legues amb estrelles comCarles Gaig, Carles AbellaniNandu Jubany.

OBERT D'UNA A UNA

El dePuig(al passatge de la Concepció, enganxadet al passeig de Gràcia) no és un restaurant gaire gran --ja ho insinua el nom--, però és un gran restaurant perquè la seva carta desplega els millors plats de la cuina tradicional catalana amb la tecnologia més actual. Plats d'ahir elaborats amb instruments i tècniques del segle XXI. Creacions identificables, ben plantejades perPuigi millor interpretades perJesús Niño,cap de cuina de Petit Comitè: croquetes, cargols, canelons, arròs de pagès a la cassola, escudella, capipota amb samfaina, fricandó, trinxat de la Cerdanya... "Cuino el que m'agrada menjar", conclouPuig.

Notícies relacionades

A la carta, la factura no pujarà a més de 50 euros ("és gairebé una obsessió malaltissa que ningú pagui més que això", revela el xef). Un menú (tres plats i postres, sense beguda) en costarà 38.

El servei també és propi d'aquests temps de presses i horaris fora d'hora: obrirà cada dia d'una del migdia a una de la matinada, i només tancarà un parell de dies a l'any (el 25 i el 31 de desembre). I com a embolcall, una decoració càlida i moderna, un jardí interior amb palmera, una cuina a la vista, una barra on es podrà menjar, un saló amb capacitat per a una desena de comensals... "Un lloc --resumeixPuiga manera d'eslògan-- on m'agradaria menjar".