bojos del col.leccionisme

'Jacksonmania' sense truc

1
Es llegeix en minuts

A Josep Maria Lari, conegut per la seva faceta de mag, el mouen diverses passions, però n'hi ha dues de molt especials: una, la màgia, la més evident, i l'altra, una col.lecció d'objectes relacionats amb el blanquejat Michael Jackson que va iniciar el 1988, quan el llavors adolescent Lari el va veure actuar al camp del Barça i es va quedar flipat.

Des d'aleshores, ha portat en paral.lel això d'aprendre nous trucs de màgia i la seva passió per aconseguir objectes per ampliar la col.lecció en la qual, com a peça original, destaca una recopilació de dibuixos a llapis fets pel cantant i, com a objecte més valuós, una jaqueta que l'artista feia servir als 12 anys, quan encara formava part del mític conjunt Jackson Five.

Les peces citades mostren clarament el nivell d'aquesta col.lecció que el mag promet continuar ampliant, però no per art de màgia, sinó a cop de talonari, ja que assegura que cada vegada li agraden coses més cares. L'avantatge que té respecte d'altres aficionats a recopilar en general és que no li agrada col.leccionar res més, cosa que li permet focalitzar les seves inversions en peces especials, com totes aquelles que tenen alguna cosa a veure amb el vestuari que utilitzava el cantant o bé amb els discos de platí.

Notícies relacionades

Per aconseguir-les, Lari sol contactar amb col.legues nord-americans o bé licita en subhastes en línia o fins i tot en les que se celebren al parquet. Més problemes troba al nostre país per licitar per objectes potents, ja que, segons el mag, els interessats en la jacksonmania solen preferir, per sobre d'altres coses, els discos d'edició limitada.

Així és com ha arribat a ser propietari de més de 1.500 peces que l'han obligat a hipotecar una habitació de casa seva per poder-ho emmagatzemar tot, fet que, segons manifesta amb un somriure maliciós, és una contínua font de discussió conjugal. És el que acostuma passar quan a un el desborda una passió. Una passió tan íntima que, ara com ara, li ha impedit mostrar la col.lecció en públic ja que, com sol dir amb els ulls ben oberts i el rictus molt marcat: "És només meva; és el meu tresooor".