EL SUBCAMPIÓ DE ROSES FA POC MÉS DE CINC ANYS QUE ÉS ESPECIALISTA EN VINS

Roger Viusà, del Moo, elegit segon millor sommelier del món

Roger Viusà.

Roger Viusà.

1
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO

Un dia i mig després d'haver-se enfilat a la fama al ser segon en el concurs que escollia el millor sommelier del planeta, Roger Viusà (Roses, 1978) encara estava en un núvol. "Em costa creure-m'ho. Estic una mica fora de lloc", va explicar ahir a aquest diari. I és normal. L'expert del restaurant Moo (a l'hotel Omm de Barcelona) fa tot just cinc anys que treballa en aquest món i ja ha assaborit l'èxit mundial. Ni tan sols prové d'una família amb pedigrí: el seu pare és lampista i la seva mare treballa en una escola.

"Ha sigut qüestió d'estudiar i estudiar. M'estava preparant des de juliol de l'any passat". Viusà s'havia d'aprendre les regions vinícoles, amb quines varietats de raïm treballen, quines són les lleis a què estan sotmeses... Així va guanyar el campionat de Catalunya, el d'Espanya i el d'Europa. I així es va classificar per al mundial, organitzat per la Worldwide Sommelier Association, l'organització més gran i influent del món del vi, que agrupa més de 100.000 associats. A Espanya n'hi ha 3.000; a Itàlia, 35.000. La final va ser a Roma. Allà, a la meca dels sommeliers, va triomfar l'empordanès. Tan sols el va superar el novaiorquès Aldo Sohm (Le Bernardin).

Notícies relacionades

VOLAR SOL

Viusà no ha demanat, per ara, augment de sou al Moo. Però sí que es planteja començar a volar sol. Deixar d'aconsellar per compte d'altri i obrir el seu propi negoci. "No serà immediat perquè s'ha de pensar molt bé com, quan i on fer-ho. La competència és molt alta; Catalunya és un dels llocs on es fa la millor gastronomia del món. Però el concurs m'ha obert més els ulls, m'ha donat l'empenta per portar a terme una cosa que sempre volia, i m'ha donat a conèixer". De moment, ahir es va dedicar a celebrar-ho amb la seva gent amb una bona copa de vi.