Ajudes fiscals

L’Ajuntament de Gavà congela impostos i taxes municipals per al 2022 amb l’objectiu d’afavorir la recuperació

Les ordenances fiscals bonifiquen el 50% de l’IBI a les vivendes que incorporin energia solar

L’Ajuntament de Gavà congela impostos i taxes municipals per al 2022 amb l’objectiu d’afavorir la recuperació

Ayuntamiento de Gavà

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà (Baix Llobregat) congelarà un any més l’impost de béns immobles, tal com es desprèn de la modificació d’ordenances fiscals del 2022 aprovada avui inicialment pel Ple Municipal. També es mantenen els imports de la resta de tributs, entre els quals la plusvàlua, l’impost de vehicles, l’impost d’activitats econòmiques, l’impost de construccions i la taxa d’escombraries.

La congelació dels impostos i taxes municipals, juntament amb el manteniment de les ajudes fiscals, té la voluntat i l’objectiu de contribuir a la recuperació social i econòmica de la crisi provocada pel coronavirus. Segons el consistori les sanejades finances municipals han permès «atendre les noves necessitats derivades de la pandèmia i, alhora, afrontar noves inversions sense haver d’augmentar la pressió fiscal».

IBI

El rebut de l’IBI a Gavà no experimentarà cap canvi aquest any. Es tracta de la segona congelació consecutiva i la quarta en els últims cinc anys. Si ens remuntem al 2015, el preu del rebut s’ha apujat només un 4,1%, molt lluny de l’increment de l’IPC, que va tancar el mes de setembre passat amb un augment del 9,2%.

Aprofitament elèctric

El 2022 s’afegeix una nova bonificació del 50% de la quota íntegra per a les vivendes que instal·lin sistemes d’aprofitament elèctric o tèrmic de l’energia solar. Aquests beneficis fiscals van d’acord amb les estratègies municipals per avançar cap a un nou model d’economia circular i la transició energètica.

S’hi podran acollir els subjectes passius durant els tres anys posteriors a la instal·lació, amb un límit anual d’una tercera part del pressupost i per un import igual o inferior a 300 euros. No podran beneficiar-se de l’ajuda les vivendes en les quals la instal·lació de plaques solars sigui obligatòria d’acord amb la normativa establerta.

Rehabilitació de vivenda protegida

La modificació de les ordenances fiscals per al 2022 també inclou incentius a l’ampliació i millora del parc de vivenda pública.

S’estableix l’exempció de la taxa per ocupacions de l’espai públic a les obres destinades a la construcció o reforma de vivendes de protecció oficial, tant en règim de venda com de lloguer.

Terrasses de bars

Notícies relacionades

Les ordenances fiscals recuperen la taxa d’ocupació de la via pública a les terrasses de bars i restaurants, que manté els preus vigents el 2019. Aquests establiments havien quedat exempts del pagament de la taxa des de l’esclat de la pandèmia, amb l’objectiu de pal·liar les conseqüències econòmiques de les restriccions establertes per les autoritats sanitàries. Aquesta exempció ha suposat el 2021 un estalvi per al sector de la restauració d’uns 95.000 euros i que s’ha afegit a altres línies d’ajudes i accions per a la reactivació del sector, juntament amb el comercial, petites empreses i persones treballadores autònomes.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments