Tradició

L’Aplec de Sant Miquel de Gavà se celebrarà aquest diumenge

La iniciativa de la Unió Muntanyenca Eramprunyà combina la pujada al castell amb una missa, jocs medievals i ball a càrrec dels Bastoners del municipi

L’Aplec de Sant Miquel de Gavà se celebrarà aquest diumenge

El Bruguers digital

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest any, el tradicional Aplec de Sant Miquel de Gavà (Baix Llobregat) se celebrarà aquest diumenge, 26 de setembre, segons informa el Bruguers digital. Tot i que els principals organitzadors de l’esdeveniment, com és habitual, són els membres de la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME), cada any compten amb la col·laboració de diverses entitats que també hi participen. Aquest any les entitats organitzadores són l’Associació d’Amics del Museu de Gavà, el Grup Ecologista Quercus, el Centre d’Estudis de Gavà, i l’Agrupament Roc del Migdia.

Es preveu que la jornada comenci a les vuit del matí, amb la pujada a peu i en bicicleta al castell de l’Eramprunyà amb inscripció i sortida a la plaça del monument al general Josep Moragues. Una vegada al castell hi haurà el tradicional repic de la campana Micaela i la missa, ja a les deu. El matí s’omplirà de diverses activitats per als assistents i orientades a totes les edats, des de contes per als més petits fins a jocs medievals o un recorregut pels racons més rellevants del castell. Els actes finalitzaran a les 12.30 hores amb un taller de Bastons i ball a càrrec dels Bastoners de Gavà i de la colla de grallers Els Ginjolers.

Normalització

Segons Josep Maria Comas, membre de l’UME i organitzador de la Trobada, en declaracions al diari digital, «hem preparat una Trobada gairebé normalitzada d’acord amb les restriccions vigents avui. Sí que és cert que encara tenim alguna restricció, especialment respecte als jocs de grups, ja que no podem fer equips, i a més s’haurà d’anar seguint l’evolució de la pandèmia».

Tot i que el programa és gairebé el d’anys prepandèmia, sí que hi ha alguna activitat que es feia de manera tradicional i que aquest any no es podrà fer a causa de les restriccions que encara queden, com la xocolatada o el vermut final. No hi haurà, com sí que va ocórrer l’any passat, ni límit d’aforament ni presa de temperatura ni control d’accés.

Notícies relacionades

L’esforç dels organitzadors és encomiable tenint en compte que «la tradició va començar el segle passat, va estar anys en la postguerra que es va deixar de fer, i després es va recuperar el 1963 i des d’aleshores no s’ha deixat de fer cap any fes el temps que fes, d’una manera o una altra sempre l’hem tret endavant».

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO