Pisos turístics

Entra en vigor la normativa que limita a un 5% els allotjaments turístics a Gavà Mar

En algunes comunitats de veïns el percentatge d’aquestes vivendes oscil·la entre l’11% i el 34% dels pisos

Entra en vigor la normativa que limita a un 5% els allotjaments turístics a Gavà Mar

Ayuntamiento de Gavà

1
Es llegeix en minuts

La Generalitat de Catalunya ha aprovat definitivament el Pla Especial Urbanístic per a la regulació de les vivendes d’ús turístic al municipi de Gavà (Baix Llobregat). Amb un total de 218 allotjaments turístics, la zona de Gavà Mar concentra el 98% dels censats al conjunt de la localitat. La normativa aprovada, que no afectarà les vivendes actuals, limita al 5% els allotjaments turístics que hi pot haver en cada illa (illa cadastral). La pràctica totalitat dels allotjaments turístics a Gavà Mar s’allotgen en edificacions plurifamiliars (el 99%). Hi ha tres comunitats on el fenomen està més estès, amb un percentatge que oscil·la entre l’11% i el 34% dels pisos.

L’Ajuntament de Gavà va començar a treballar en la regulació de les vivendes turístiques l’any 2019, quan va aplicar una suspensió, durant un any, de les llicències i comunicacions prèvies per a la instal·lació o ampliació d’aquests allotjaments, a conseqüència de l’increment i les problemàtiques que generaven. Durant la moratòria, es van elaborar els estudis necessaris per valorar l’impacte d’aquestes activitats, que bàsicament es concentren a Gavà Mar, i es va redactar el Pla Especial que va ser aprovat inicialment pel Ple municipal el juliol del 2020 i provisionalment el mes de març passat.

Limitacions

Notícies relacionades

A part de la limitació del 5%, la normativa estableix que les vivendes que es vulguin destinar al turisme no poden estar sotmeses a règim de protecció pública i que s’hagin implantat legalment. En un comunicat, l’ajuntament recorda que el planejament urbanístic pendent ja delimita una previsió de creixement d’ús turístic o hoteler amb el desenvolupament de Llevant Mar (que reserva una parcel·la destinada a hotel) i del sector de la Marinada, on el Pla Director Urbanístic d’Àmbits d’Activitat Econòmica del Delta del Llobregat, ja preveu com a ús principal el turisticohoteler, reconeixent l’ús residencial ja existent.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Turisme