Polítiques alimentàries

Gavà es compromet amb l’alimentació de proximitat i de qualitat

L’Ajuntament firma la seva adhesió a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà (Baix Llobregat) ha firmat la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona (CARM), un instrument de coordinació estratègica pel desenvolupament de polítiques alimentàries en clau local i metropolitana que coordina el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB). Aquesta iniciativa, que va sorgir arran del Pacte de Milà, i propugna un sistema alimentari més just, segur, sostenible i saludable, valors que coincideixen amb el posicionament de la ciutat de Gavà.

Aquesta adhesió ajudarà a reforçar el paper de Gavà en termes d’alimentació sostenible i a sumar esforços a la fita d’alinear les polítiques locals amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, amb les quals Gavà està compromès.

Full de ruta

A fi de determinar el rol de Gavà en l’àmbit de l’alimentació, s’està desenvolupant «l’Estratègia de l’Alimentació Sostenible i Saludable de Gavà», un full de ruta transversal que no només té en compte i concentra les accions que s’estan realitzant en el marc de l’alimentació des dels diferents àmbits de l’Ajuntament, sinó que marca uns objectius com són combatre l’emergència climàtica; promoure dietes sostenibles i saludables per a tothom, i impulsar l’economia local i de proximitat.

Notícies relacionades

Aquesta estratègia es coordinarà des de l’oficina ODS Innova (Àmbit Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat) i servirà com a carta de presentació davant la CARM i alhora facilitarà la participació del municipi a la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021. Durant aquest any Barcelona serà la seu del 7è Fòrum Global del Pacte de Milà i s’esdevindrà un escenari d’oportunitats pels municipis que vulguin desenvolupar i donar veu a les seves polítiques alimentàries.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Alimentació