Solidaritat

Xavi Pascual, nou president d’honor de l’ONG ACCeDE de Gavà

L’entrenador es vincula activament amb els projectes de l’oenagé, relacionada amb el club on va començar

Xavi Pascual durant el partit entre el Barça i l’Alacant.

Xavi Pascual durant el partit entre el Barça i l’Alacant. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exentrenador del FC Barcelona de bàsquet i actual entrenador del Zenit de Sant Petersburg, Xavier Pascual, és el nou president d’honor de l’onegé ACCeDE de Gavà (Baix Llobregat). Coincidint amb el desè aniversari de l’organització, han decidit atorgar la presidència d’honor de l’oenagé a l’entrenador gavanenc.

L’any 2010 va néixer l’Associació Catalana per a la Cooperació, l’Esport, el Desenvolupament i l’Educació (ACCeDE) arran de l’adopció d’un nen etíop per una parella de Gavà vinculada al Club de Bàsquet Gavà, entitat esportiva on Xavi Pascual va iniciar la seva trajectòria professional. 

Des de l’entitat expliquen que «des dels primers passos d’ACCeDE, Xavi Pascual sempre que ha pogut ha col·laborat en totes les accions que se li han plantejat. Pascual i l’ONG comparteixen els mateixos valors, fer del bàsquet i l’esport una eina de desenvolupament per millorar les condicions de vida dels més desfavorits», i és per això que han decidit donar-li la presidència honorífica de l’organització.

Notícies relacionades

Pascual, al seu torn, s’ha mostrat molt satisfet amb el seu nou títol a l’entitat: «M’omple d’orgull aquest reconeixement, perquè ve dels meus companys, de casa meva, i m’apodera per ficar-me més directament en tot el treball de l’organització». 

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO