Solidaritat

L’ONG ACCeDE de Gavà i l’ONG Pamango Fair Life impulsaran projectes de cooperació

  • Les dues entitats han signat un acord de col·laboració per a programes de cooperació

  • Engegarà un pou d’aigua a Gàmbia i projectes en l’àmbit de la salut a Etiòpia, el Brasil i Gàmbia

L’ONG ACCeDE de Gavà i l’ONG Pamango Fair Life impulsaran projectes de cooperació
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ONG ACCeDE de Gavà (Baix Llobregat) i l’ONG Pamango Fair Life de Castelldefels han firmat un acord de col·laboració per impulsar projectes comuns als països on treballen les dues entitats. L’objectiu és generar complicitat i sinergies entre les dues organitzacions per millorar les condicions de vida dels col·lectius més desfavorits, especialment els nens. 

La col·laboració entre les dues ONG’s s’ha produït arran de la vinculació del president de Pamango, Dario García,que va ser entrenador del CB Gavà. Al conèixer la tasca d’ACCeDE, vinculada al club gavanenc, es va posar en contacte amb el president de ACCeDE per demanar ajuda i assessorament atesa la seva experiència. Pamango és una entitat de recent creació a Castelldefels que té com a objectiu crear pous d’aigua a Gàmbia, la creació d’horts comunitaris i la posada en marxa d’una cooperativa agrícola per a l’exportació de mango a Europa. El projecte inclou també accions en l’àmbit sanitari a través del programa Salut & Happy Smiles. En concret actuaran en les especialitats d’odontologia general i odontopediatria. 

En els pròxims mesos es realitzarà un pou manual al poblat de Sare Chetoel que ajudarà unes 1.000 persones a la zona del Central River ja que es la més pobra i desfavorida del país més petit de l’Àfrica. «Aquest projecte es basa en l’aigua per trencar la pobresa de base i beneficia directament la població local i la contrapart, ja que la construcció la realitzarà gent de la zona», expliquen els organitzadors.

Pamango, gràcies a l’ajuda d’ACCeDE, també posarà en marxa la creació d’aules d’alfabetització i inserció escolar i salut a fi de promoure programes d’ajuda al desenvolupament en països desfavorits. És en aquest senti que les dues ONG elaboraran de forma conjunta un pla de treball per coordinar les accions per desenvolupar i els mecanismes de seguiment i control. 

Notícies relacionades

Arran de l’acord de col·laboració, ACCeDE tindrà l’oportunitat d’ampliar el seu àmbit d’acció i treballar projectes de salut a Etiòpia, el Brasil, el Sàhara i Gàmbia amb el recolzament de Pamango. Aquesta aliança s’emmarca dins del nou Pla Estratègic de l’ONG gavanenca on la salut serà un dels principals eixos en els projectes de cooperació internacional.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA