INICIATIVA DE L'ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA

Un nou col·lector d'aigües residuals a Castelldefels substituirà el deteriorat de Gavà i Viladecans

L'AMB calcula que a finals d'any del 2021 es podrà començar la construcció del nou col·lector, que s'allargarà fins a finals del 2022

El finançament del projecte va a càrrec de l'Agència Catalana de l'Aigua i la competència en sanejament serà de l'AMB, que té la titularitat d'aquest servei

viladecans gava car 1200

viladecans gava car 1200

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Àrea Metropolitana de Barcelona portarà a terme la substitució del col·lector interceptor de Castelldefels, que condueix les aigües residuals del municipi a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Gavà-Viladecans. L’estructura d’aquest últim es troba en mal estat a conseqüència de molts anys de servei.

Aquesta nova intervenció es realitzarà amb el finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua  (ACA), i la competència en sanejament recau en l’AMB, que té la titularitat del servei.

El cost total del projecte pot arribar als 7 milions d’euros. En una primera fase, s’executarà el nou col·lector (5,1 milions d’euros), i després s’avaluarà si el col·lector antic es pot rehabilitar o s’haurà de procedir a la seva retirada, amb un cost d’entre 1,9 i 3 milions d’euros.

Inici de les obres el desembre del 2021 i fins a finals del 2022

Cal remuntar-nos al 2019 per veure l’inici de tot aquest projecte, quan l’AMB inclou en el seu pla de reposicions i millores la redacció d’un estudi per identificar el millor traçat del nou col·lector, acordat per l’ACA i presentat als ajuntaments de Gavà i Castelldefels.

Notícies relacionades

El juny del 2020 es va iniciar la redacció del projecte, que es preveu finalitzat a finals d’any. El mes de desembre del 2021 s’iniciaria l’obra i finalitzaria al cap d’un any, a finals del 2022, després de passar els diferents tràmits administratius i d’impacte ambiental, segons càlculs de l’AMB.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA