OPORTUNITATS DE FEINA

El 59% de les dones del programa 'Dones per l'Ocupació' de Gavà aconsegueixen ocupació

La iniciativa està impulsada per l'ajuntament i la Creu Roja amb l'objectiu de promoure «la igualtat d'oportunitats de la dona en el mercat laboral»

ponts-cap-a-locupacio-696x464

ponts-cap-a-locupacio-696x464

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà i la Creu Roja Gavà treballen de manera conjunta en el projecte ‘Dones per l’Ocupació’ per promoure la inserció de les dones en el mercat laboral. El projecte està dirigit al disseny, a l’execució i al seguiment de les accions de formació, orientació individual i grupal de dones que estan allunyades del mercat de treball.

Durant la tercera edició del projecte, desenvolupat al llarg del 2019, han participat en itinerari 46 dones, de les quals el 59% s’han inserit en el mercat laboral. Les dones participants van accedir per iniciativa pròpia a la Creu Roja o bé a través de diferents serveis municipals: el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD)Serveis Socials i el Centre de Recolzament a l’Empresa.

Durant el programa es treballa de manera específica la motivació per a l’ocupació, la definició de l’objectiu professional de les participants, l’entrenament en competències transversals per a l’ocupació i la capacitació professional.

Satisfacció per part de la Creu Roja

La presidenta de la Creu Roja Gavà, Castelldefels i Begues, Daniela Gurrieri, ha mostrat la seva satisfacció pels resultats del projecte. Per Gurrieri «l’objectiu és que les dones participants aconsegueixin una independència econòmica que els permeti viure sense l’ajuda de la Creu Roja o els Serveis Socials».

El projecte es basa en tres perspectives d’intervenció: gènere, intercultural i competencial. Segons el perfil de cada dona, les accions van dirigides a activar i dotar d’una ocupació, millorar professionalment, canviar de sector laboral, garantir la permanència en el lloc de treball o progressar professionalment en el mateix sector.

Accions formatives

Durant el programa s’han fet formacions capacitadores: un curs d’operària de fàbrica i un altre de neteja en hospitals, centres educatius i empreses. Tots dos han tingut una durada de 224 hores formatives i 160 hores de pràctiques.

Les accions realitzades en matèria d’orientació han sigut mitjançant tutories personalitzades, de diagnòstic ocupacional i d’acompanyament individual durant tot el procés d’inserció. Durant les sessions també han rebut recolzament en el domini de les principals eines de treball per a la recerca de feina tals com la realització del seu currículum per competències, l’entrevista de feina i canals de recerca, entre d’altres.

Notícies relacionades

Una vegada feta la formació, les participants han tingut l’oportunitat de fer pràctiques en empreses. Per a moltes dones «ha sigut el primer contacte amb l’empresa, cosa que ha significat una oportunitat perquè les tinguin presents en futur processos de selecció», expliquen des del consistori. D’altra banda, s’han realitzat contractacions de caràcter temporal i de jornada completa en les empreses que col·laboren en el projecte.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA