CULTURA LOCAL

La biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà s'adhereix al programa 'Llegir al teatre'

La primera sessió del club de lectura tindrà lloc el 7 de febrer i se'n realitzarà una cada mes fins al juny

biblio

biblio

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà s’ha adherit al programa ‘Llegir al teatre’ del Departament de Cultura de la Generalitat, un cicle de clubs de lectura sobre textos teatrals. Tot i que el programa, que ja porta set edicions, és actiu des d’octubre, a Gavà començaran els tallers aquest 2020. «No els vam poder iniciar a principis de curs, però els programem per sumar-nos-hi aquest any», expliquen des de l’organització

La proposta compta amb la complicitat de més d’un centenar de biblioteques catalanes, que afegeixen així una nova modalitat de club de lectura a la seva oferta habitual. Els lectors, que prèviament han llegit el text, es troben a les biblioteques per comentar-lo en un diàleg que «permet aprofundir alguns dels seus aspectes més rellevants», afirmen des de la Generalitat.

Les sessions de debat entre lectors tenen lloc a les biblioteques, durant la temporada teatral de tardor a primavera. Cada sessió està dedicada a un text de la programació del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) que, en alguns casos, són intercalats amb obres de les programacions teatrals locals.

Una sessió cada mes

El 17 de gener, la biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà acollirà una sessió informativa per presentar els tallers als veïns del municipi del Baix Llobregat. La primera sessió tindrà lloc el 7 de febrer i les sessions s’aniran reproduint un divendres de cada mes, fins al juny, a les 18:30 h.

«No volem que sigui una cosa massa teòrica, sí que hi haurà aquesta part, però volem que cada participant pugui aportar la seva visió sobre l’obra en qüestió», explica Samuel, responsable dels tallers.

Després de la tertúlia literària, l’experiència acabarà amb la possibilitat d’assistir a les representacions de l’obra, amb de descomptes i altres avantatges.

12.000 lectors

El TNC també ofereix formació als conductors dels clubs de lectura, i per als lectors que són membres descomptes en entrades de la seva programació i altres avantatges. A més, el Servei de Biblioteques proveeix els exemplars dels textos als membres dels clubs i facilita una selecció bibliogràfica dedicada a l’art teatral i la literatura dramàtica dels últims anys destinada a facilitar la millora del fons de les biblioteques públiques.

Notícies relacionades

En la sisena temporada van participar 116 biblioteques públiques que van tenir gairebé 12.000 lectors. D’octubre de 2019 a juny de 2020 té lloc la setena edició de ‘Llegir al teatre’, amb vuit obres de la programació d’aquesta temporada del TNC.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA