MEDI AMBIENT

Gavà presenta el projecte 'water wise city' a la Cimera del Clima de Madrid

Al febrer, Gavà es va convertir a la primera ciutat d'Espanya en subscriure els principis promoguts per l'IWA

zentauroepp46700030 gava190211193814

zentauroepp46700030 gava190211193814 / Pau Mart Moreno

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dijous 12 de desembre, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, participa en un fòrum de la Cimera del Clima COP25 de Madrid sobre bones pràctiques impulsades per ajuntaments, diputacions i consells comarcals de tot l’Estat per fer front al’emergència climàtica.

L’alcaldessa presenta la iniciativa‘Gavà water wise city’.El febrer passat, Gavà es va convertir en la primera ciutat d’Espanya, i la trentena del món, en subscriure els principis promoguts per la Internacional Water Association (IWA) per a un ús racional dels recursos hídrics.

Els principis ‘water wise’ s’estructuren en quatre nivells creixents d’acció, que es construeixen sota el principi bàsic de garantir l’accés als serveis de subministrament al conjunt de la ciutadania. Aquests nivells són: assegurar uns serveis de l’aigua regeneratius, un disseny urbà sensible a l’aigua, la participació de les ciutats en la gestió de les conques, i la consolidació de la comunitat ‘water wise’ mitjançant la conscienciació i implicació de tots els actors.

Nominació als premis CNIS

L’adhesió als principis ‘water wise’ és «un pas més per fer de Gavà una ciutat que utilitza l’aigua de manera intel·ligent, sostenible, i amb una visió conjunta i col·laborativa», expliquen des del consistori. Un objectiu en el qual Gavà treballa des de fa tres anys de la mà del projecte‘Gavà Circular’,fruit de la col·laboració publicoprivada amb Aigües de Barcelona i el Centre Tecnològic de l’Aigua, Cetaqua.

La iniciativa ha sigut reconeguda amb una nominació alspremis CNIS 2019 (Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics) en la categoria de responsabilitat social corporativa.

Compromís i solucions

Divendres, última jornada de la Cimera del Clima, l’alcaldessa de Gavà participarà en una sessió entorn dels reptes dels governs locals davant del canvi climàtic. En concret, a la taula‘Els compromisos internacionals dels Governs Locals’.

Notícies relacionades

Raquel Sánchez exposarà les polítiques impulsades per l’Ajuntament per abordar l’emergència climàtica sota «els principis del’agenda de la sostenibilitat ambiental, social i econòmica» que guia totes les accions del govern municipal.

Mésnotícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA