CURS ESCOLAR 2019-2020

Gavà iniciarà el curs amb vacants a infantil i secundària i amb falta de places a les guarderies

Els grups de P3 i 1r d'ESO començaran el curs al 92% d'ocupació i amb 58 vacants, mentre que en guarderies hi ha 198 inscrits per a 141 places

El 90% dels alumnes del primer cicle d'infantil i primària podran matricular-se en el centre escollit per les famílies com a primera opció

31658494692 13b201da2a o

31658494692 13b201da2a o

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gavà iniciarà el curs escolar amb les aules de P3 i 1r d’ESO a més del 92% d’ocupació i amb 58 vacants de les 761 places públiquesofertes per als dos nivells formatius, que mantindran el nombre de grups amb 21 grups a P3 i 21 més en secundària (10 en centres públics i 11 en concertats), segons les primeres dades publicades pel Departament d’Educació.

A més, el 90% de l’alumnat de les dues línies podrà cursar els estudis en el centre escollit com a primera opció. En concret, el 93% de les matriculacions a P3, que va tancar el curs amb 42 vacants, seran en l’escollida com a primera opció, mentre que el 3,5% ho farà en la segona. Només 5 places han sigut assignades d’ofici, la qual cosa representa un 1% del total

Per la seva banda, a 1r d’ESO, amb una oferta de 253 places, es manté el nombre de grups però amb una nova distribució. Així, l’Institut Escola Gavà Mar comptarà el curs que ve amb 3 grups, mentre que el Bruguers passarà de 4 a 3 i El Calamot mantindrà els quatre que té actualment.

El 89% de l’alumnat començarà l’educació secundària obligatòria en el centre escollit com a primera opció, i un 6,75% ho farà en la segona, mentre que un 3% cursarà els estudis en un centre assignat d’ofici. En aquests moments, hi ha 15 vacants, que es distribueixen entre un institut i un centre concertat.

Falta de places en guarderia

La situació contrasta amb la que pateixen les dues guarderies públiques titularitat de la Generalitat que s’ubiquen a la ciutat, en les quals no s’ha pogut cobrir la demanda de places de P1 i P2, mentre que en l’etapa de nadons han quedat lliures quatre vacants.

En total s’han realitzat 198 preinscripcions, 13 més que en el curs que ara finalitza, per 141 places ofertes. Una situació que, segons l’Ajuntament, s’intentarà estabilitzar ambl’obertura, el setembre de 2020, de la primera guarderia municipal de la ciutat.

Escola inclusiva

El curs que ve s’incorporaran a P3 15 nens amb necessitats educatives diverses, i 36 ho faran a 1r d’ESO. A més, Gavà continuarà comptant amb cinc grups de Suport intensiu per a l’escolarització inclusiva (SIEI); 2 en l’etapa de secundària i 3 a infantil i primària, amb pràcticament totes les places cobertes.

També es mantindrà l’Itinerari Formatiu Específic (IFE) a l’Institut Calamot, amb ensenyaments professionals dirigits a alumnes de 16 a 20 anys amb dificultats per seguir la formació ordinària.

Transició escola-treball

Per afavorir la transició dels joves del món educatiu al laboral, el mes de febrer passates va constituir a Gavà la Xarxa de Transicions Escola-Treball, formada per agents educatius, econòmics i socials del territori i dedicada a facilitar aquest pas dels estudis a la feina entre els joves de la ciutat.

Notícies relacionades

Una de les primeres accions derivades d’aquesta Xarxa ha sigut la creació del servei d’orientació EnTrànsit, amb seu a La Casa Gran, que atén presencialment joves o famílies que busquen orientació sobre possibles tràmits entre estudis i món laboral, així com el consens amb els grups de secundària d’un protocol de seguiment que prioritzarà aquells alumnes que surten de l’ESO sense promocionar.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA