AMENACES I ASSETJAMENT

Dos detinguts a Gavà per haver extorsionat un empresari que devia 101.000 euros

Els dos homes, de 70 i 32 anys, es van assabentar que tenia un deute i es feien passar per membres d'un clan per reclamar-li el pagament

coche-los-mossos-ante-una-comisaria-1498462397250

coche-los-mossos-ante-una-comisaria-1498462397250

1
Es llegeix en minuts
EuropaPress/EFE

Els Mossos d’Esquadra van arrestar el 24 d’octubre a Gavà dos homes, de 70 i 32 anys, per presumptament haver extorsionat un empresari que tenia un deute de 101.000 euros amb una companyia de la qual els dos homes eren aliens.

Els detinguts es van assabentar que l’empresari tenia un deute amb una altra companyia i es van presentar davant d’ell com a membres d’un clan assentat a Barcelona anomenat ‘Los mulatos’ per reclamar-li el pagament amb mètodes basats en la intimidació i les amenaces.

Agents de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions van constatar que la presumpta extorsió va començar el 10 d’octubre quan els arrestats van contactar telefònicament amb la víctima per reclamar-li el deute que la seva empresa tenia amb una altra companyia.

Els detinguts van començar a fer-li trucades diàries en les quals l’amenaçaven d’agredir-lo i li advertien que sabia on vivia amb la seva família, enviant-li fins i tot un missatge amb la ubicació del seu domicili.

Enxampats 'in fraganti' 

Els dos homes es van presentar al centre de treball de la víctima per amenaçar-lo i intimidar-lo, arribant a simular un d’ells que portava una arma de foc a la butxaca de la jaqueta que no dubtaria a utilitzar si no pagava.

Els investigadors van dissenyar un dispositiu policial per arrestar-los fent que la víctima hi quedés a Gavà per a suposadament fer un primer pagament de 6.000 euros, moment que la policia va aprofitar per enxampar-los ‘in fraganti’.

Notícies relacionades

Els dos detinguts van ser acusats d’un delicte d’extorsió i van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA