SANT PERE 2018

'No és no' a la Festa Major de Gavà

La ciutat celebrarà del 28 de juny a l'1 de juliol la festivitat de Sant Pere centrant esforços a eliminar les conductes sexistes i LGTBIfòbiques de la programació

presentaci-de-la-festa-major-sant-pere-2018-2

presentaci-de-la-festa-major-sant-pere-2018-2

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gavà celebrarà la seva Festa Major de Sant Pere Festa Major de Sant Peredel 28 de juny a l’1 de juliol amb una programació variada i emmotllada a tots els col·lectius, gustos i edats i amb un objectiu clar: eliminar qualsevol tipus de conducta sexista o discriminatòria.

Per a això, seguirà la línia d’accions iniciada l’any passat, destinada a disfrutar d’unes festes lliures de sexismei ampliar a més la seva intervenció en la discriminació per motius d’orientació o condició sexual. També afegirà als seus objectius la lluita contra les conductes LGTBIfòbiques.

Aquest any, el consistori ampliarà les carpes informatius, de sensibilització i de derivació. En concret, durant els dies que duri la Festa Major, s’instal·larà una carpa d’informació i suport i professionals especialitzats duran a terme tasques de sensibilització.

La festa es vertebrarà en quatre grans blocs: un apartat musical, en què destaquen les Vesprades al Jardí o la Nit dels Tributs; un vessant familiar, amb El Petit Sant Pere com a protagonista; un eix dedicat a la cultura popular i tradicional, i un últim bloc destinat a la Festa Major Jove.

I aquest últim serà, precisament, l’àmbit en el qual el consistori durà a terme una tasca de conscienciació més important contra les conductes discriminatòries. A l’espai del parc del Calamot, que es destinarà a les activitats dedicades al públic juvenil, dues parelles itinerants es dedicaran a fer sensibilització i intervenir davant de qualsevol tipus de conducta sexista o LGTBIfòbica.

A més, sota el lema “No és no”, es repartirà material informatiu en dos actes concrets que tindran lloc el 30 de juny. D’una banda, durant la Festa Jove que se celebrarà al Calamot fins a altes hores de la matinada, i d’una altra, al concert del cantant David Bustamante, a la plaça de Francesc Macià.

La regidora d’Igualtat, Gemma Badia, ha explicat que “a través d’aquest lema es vol arribar a tothom, en especial al públic més jove” amb l’objectiu d’informar i conscienciar “que no volem tolerar cap tipus de sexisme ni conductes LGTBIfòbiques a la nostra festa major”.

Notícies relacionades

Així, l’acte de presentació d’aquest programa s’ha centrat a ressaltar la importància de participar en les activitats que inclou la Festa de Sant Pere d’aquest any, des del respecte i amb l’objectiu, segons el primer tinent d’alcalde, de “passar uns dies de diversió” en “una ciutat molt viva” i amb una Festa Major molt completa, reflex del que és Gavà”.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA