EDUCACIÓ I ESPORT

'Accede' presenta a Gavà el documental de la seva experiència a Etiòpia

'Cooperació per a la salut, l'esport i l'educació a l'Etiòpia rural' explica les vivències dels quatres joves del Club de Bàsquet Gavà que van viatjar per impulsar l'esport com a eina pedagògica

La presentació del documental a Gavà. 

La presentació del documental a Gavà.  / ELBRUGUERS.CAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Associació Catalana per la Cooperació, l’Esport, el Desenvolupament i l’Educació (ACCEDEIX), una ONG de Gavà vinculada al Club Bàsquet Gavà, va presentar dijous passat el documental 'Cooperació per a la salut, l'esport i l'educació a l'Etiòpia rural'. 

La cinta, que es va passar durant un acte celebrat al Parc Arqueològic de les Mines, tal com publica el digital local 'Elbruguers.cat', narra l'experiència dels quatre joves vinculats a l'entitat esportiva que, l'estiu passat, van viatjar a Etiòpia per treballar en el projecte d'impuls de l'esport com a eina pedagògica a les escoles.

El president d'Accedeix, Xavier Esteban, va explicar que "aquest projecte, nascut fa 10 anys, ha crescut i s'ha consolidat gràcies a la il·lusió i empenta de moltes persones", va dir, afegint que "tenim un acord amb el Govern del país de tres anys de durada, que esperem prorrogar. No obstant això, estem contents perquè el seu interès és gran i se l'han fet seu". 

Divulgació a les escoles

En l'àmbit local, Accedeix explica que vol fer "una tasca de sensibilització implicant els nois i noies del Bàsquet Gavà i de tota la ciutat, raó per la qual volem entrar a les escoles per divulgar aquest documental i detallar el nostre projecte".

Notícies relacionades

Per la seva banda, l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va alabar "la tasca del Club de Bàsquet Gavà, entitat que sempre ha volgut anar més enllà de l'esport amb projectes de cooperació a través Accedeix, la promoció de l'esport femení i els Specials". 

Més notícies de Gavà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA