SOLIDARITAT

L'ONG Accede de Gavà inaugura una pista d'esports en una escola d'Etiòpia

L'organització desenvolupa un clínic esportiu amb entrenadors locals per formar-los en el bàsquet d'alt rendiment

1
Es llegeix en minuts
M.B. / GAVÀ

Deu dies i tres objectius per complir vinculats a la pràctica del bàsquet. Aquest era el temps i les tasques que l'ONG Accede de Gavà havia de desenvolupar a Etiòpia. Un equip de cinc integrants, entre els que hi havia tres entrenadors del CB Gavà, el director de projectes de l'entitat, Joaquín Sabaté, i el president d'Accede, Xavier Esteban, s'han desplaçat fins al país africà durant deu dies per inaugurar una pista esportiva en una escola, realitzar un clínic de bàsquet d'alt rendiment entrenar equips locals.

Una de les principals activitats a realitzar durant el viatge ha estat la inauguració d'una pista esportiva a l'escola Adengur de Woldiya a Addis Abeba finançada per l'ONG gavanenca. Durant la celebració també es van presentar els equips de bàsquet que es van formar gràcies a l'organització.

FORMACIÓ PER A ENTRENADORS

El viatge d'Accede a Etiòpia no acaba aquí, sinó que ha servit també per organitzar un programa clínic destinat a seixanta entrenadors d'alt nivell del país. En quatre sessions, el director esportiu del CB Gavà, Xavier Esteban, va ser l'encarregat d'“acostar als millors entrenadors d'Etiòpia els mètodes de treball d'alt rendiment que s'utilitzen a Catalunya”, una de les regions europees on millor es treballa la formació dels entrenadors.

A més, les activitats també han permès aportar noves tècniques i coneixements sobre el joc del bàsquet que, segons Esteban, permetran enriquir el joc dels equips locals.

A més d'aquestes activitats, tres joves entrenadors de bàsquet del Gavà, Guillem Borrego, Edu Gil i Sergi Barrabés, han viatjat fins a Etiòpia aquests dies per entrenar els equips del club de bàsquet creat a Woldiya. Esteban va assegurar abans de marxar cap a Etiòpia que “aquesta experiència serà vital per a ells”, un proposta que forma part del Programa de Sensibilització de l'Ajuntament de Gavà i dins la Guia Educativa a la que els instituts s'acullen cada curs.

Notícies relacionades

A part de l'experiència que suposa entrenar un equip etíop, els entrenadors tenen encara un altre repte, potser més important. En tornar a Gavà, serà clau la tasca de sensibilització que puguin fer aquests joves, que podran assistir a instituts i escoles per parlar dels contrastos que existeixen entre Etiòpia i Espanya en la pràctica esportiva en concret i en la societat en general.

Més notícies de Gavà