OPERACIÓ DELS MOSSOS

Localitzats a Gavà uns 60 galls destinats a baralles il·legals

La troballa es va produir en el marc d'una operació antidroga en què van decomissar més de 70 quilos de marihuana

Imatges cedides pels Mossos d’Esquadra de les gàbies on tenien els galls. / ACN

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra van localitzar la setmana passada en una ferrovelleria abandonada de Gavà uns 60 galls ensinistrats que es destinaven a baralles il·legals, en el marc d'una operació antidroga que es va saldar amb la detenció de dos homes de 41 i 50 anys.

La policia catalana ha detallat aquest dimarts en un comunicat que, en la mateixa intervenció, es van decomissar un total de 257 plantes de marihuana en estat avançat de creixement, que suposen un total aproximat de 72 quilos d'aquesta droga, amb un valor en el mercat d'uns 80.000 euros.

La investigació va començar a principis de setembre, quan la policia catalana va tenir informació de la presumpta existència d'una plantació de marihuana en una zona boscosa als afores del municipi de Gavà, en direcció a Begues.

Després de les primeres indagacions, van trobar una ferrovelleria abandonada que ocupava una superfície de dues hectàrees, i van constatar que al seu interior hi havia quatre espais dedicats al cultiu de marihuana.

Així mateix, van advertir que també es practicaven un altre tipus d'activitats en tres barraques més ubicades dins de la finca, de dimensions considerables.

L'1 d'octubre, la unitat d'investigació de Gavà, amb la preceptiva ordre judicial, va fer l'entrada i registre a les diferents edificacions de la finca, vigilada constantment per part dels diferents membres d'una mateixa família, responsables del cultiu de la marihuana.

APOSTES

A més de la droga, en una de les edificacions de la finca es van trobar indicis clars que el lloc s'utilitzava com a ring de baralla dels galls, en què es feien apostes il·legals.

Els agents van trobar diverses fulles de cúter que els organitzadors de les baralles col·locaven a les potes dels galls perquè aquests ferissin els contrincants, així com diversos productes injectables destinats a enfortir els animals.

Així mateix, els Mossos van trobar diferents restes orgàniques amb abundant plomatge, resultat dels combats il·legals, així com una tórtora ferida al cap que els ensinistradors utilitzaven per entrenar els galls.

En l'operatiu policial per desmantellar aquesta activitat il·lícita, hi van participar efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i també efectius de la Unitat Regional de Medi Ambient, especialitzats en aquesta temàtica concreta.

Els detinguts, de nacionalitat espanyola i veïns de Gavà i l'Hospitalet de Llobregat, estan acusats d'un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues.

Notícies relacionades

A més, se'ls imputen infraccions molt greus contra la llei de protecció dels animals, amb sancions que oscil·len entre els 401 i els 20.000 euros.

Els detinguts, amb 11 antecedents, van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Temes:

Gavà