Consells rodons
Aquests són els millors trucs per preparar unes bones mandonguilles casolanes
Fer la forma perfecta i aconseguir que la carn quedi sucosa no sempre és fàcil, però hi ha consells que fan que sigui possible

Els mesos més freds de l’any són temps de menjars calents i contundents, però alhora saludables. I si a més es poden portar en carmanyola a l’oficina sense que perdi el sabor i la qualitat, l’aposta és segura.
Les mandonguilles reuneixen tots aquests ingredients i agraden tant a adults com a nens. A més, malgrat que en la seva versió més clàssica van acompanyades d’una bona salsa de tomàquet, aquesta no és l’única opció per disfrutar-les. Les possibilitats com a guarnició també són gairebé infinites: des d’un puré de patates fins a uns xips de moniato al forn.
Però abans de començar a preparar la recepta cal tenir molt en compte quina és la millor manera de fer una mandonguilla perfecta. Hi ha diversos trucs que va molt bé conèixer:
Per començar, perquè quedin amb una forma rodona perfecta, el millor és ajudar-se d’un vas amb farina. Donant unes voltes a les boles de carn picada quedaran totalment professionals. Una altra opció és ajudar-se d’un estri per preparar boles de gelat perquè totes siguin de la mateixa mida.
La carn ha de ser ben freda a l’hora de manejar-la perquè la forma no es perdi un cop passen per la paella.
També és recomanable passar-les només un cop per la picadora, perquè si no la barreja quedarà massa compacta.
Perquè siguin una explosió de sabor és bona idea afegir a la carn picada una bona barreja d’espècies. All en pols, pebre vermell, julivert, orenga, pebre negre... Les possibilitats són infinites.
I per aconseguir la textura perfecta és imprescindible utilitzar molla de pa xopa en llet. Això farà que el resultat final sigui molt més sucós que si es fa servir només pa ratllat o farina.
Un cop explicats els trucs, deixem la recepta de mandonguilles casolanes gairebé perfecta:
Ingredients
Notícies relacionadesPer a la carn
Mig quilo de carn picada barreja de vedella i porc.
Un ou
Molla de pa
Pa ratllat
Llet
Farina
Patates
Espècies: all en pols, pebre vermell, julivert i orenga
Sal i pebre negre
Per a la salsa
Un pot de tomàquet natural triturat
Una ceba
Preparació
Barregeu la carn picada amb les espècies, l’ou, el pa ratllat (al gust) i la molla de pa sucada en llet.
Un cop aconseguida una massa manejable, feu la forma rodona amb ajuda d’un got amb farina.
Mentrestant aneu preparant la salsa. Primer s’ha d’escalfar la ceba a foc lent. Quan estigui translúcida i una mica daurada, incorporeu-hi el tomàquet triturat a foc molt baix, ja que podria saltar. Deixeu cuinant a foc lent.
Quan totes les mandonguilles estiguin a punt, passeu-les per la paella un parell de minuts per daurar-les una mica.
A mesura que es vagin fregint, passeu-les a la paella on està preparada la salsa.
Deixeu cuinar uns 30-40 minuts a foc lent.
Mentre les mandonguilles agafen el gust de la salsa, poseu a coure unes patates per a la guarnició.
Emplateu i... ¡A disfrutar!
- Sancions Possible multa per posar un cartell d’alarma a casa sense tenir el servei contractat: fins a 100.000 euros
- Nova hora La Oreja de Van Gogh ha d’endarrerir la venda d’entrades de la seva gira 2026 amb Amaia Montero i llança un comunicat explicant-ne el motiu
- Reforma horària El final del canvi d’hora obre la porta que Espanya recuperi el seu fus horari natural
- La caòtica presentació de ‘Lux’
- "Espanya té dues grans capitals europees: Madrid i Barcelona"
- Digues adeu a la tosca de la dutxa amb aquests senzills remeis casolans
- Nova data Bad Gyal farà un tercer concert al Palau Sant Jordi de Barcelona
- La indústria de la longevitat Les teràpies cel·lulars antienvelliment desembarquen a Espanya amb tractaments de fins a 10.000 euros
- AJUDA DEL GOVERN ¿Com es poden demanar les ajudes de 10.000 euros al mes per a pacients amb ELA en fase avançada?
- Hàbits culturals Els catalans amb subscripció a plataformes digitals es disparen en tres anys fins al 78%