Un formatge amb denominació d’origen
Tan natural com les pastures suïsses
Els formatges del país helvètic s’elaboren cada dia de manera artesanal amb llet crua procedent de vaques alimentades amb herbes i pastures naturals
Són un ingredient clau per a receptes saludables i saboroses com el Power Bowl ‘A l’Emmentaler AOP URTYP Suís’

Per menjar de manera més saludable hi ha un principi bàsic: que els productes seleccionats siguin com més naturals millor. En aquest terreny, els formatges de Suïssa juguen amb avantatge, ja que s’elaboren cada dia de manera artesanal exclusivament amb llet crua procedent de vaques alimentades amb herbes i pastures naturals. No contenen ni gluten ni lactosa, com tampoc colorants o conservants, als quals la indústria formatgera suïssa ha renunciat voluntàriament, malgrat que la llei permet el seu ús.
Un dels formatges suïssos més coneguts és l’Emmentaler AOP, amb els seus famosos forats. Es produeix a 110 formatgeries de llogarrets de la vall del riu Emme a partir de llet crua i no tractada de vaques que mengen herba i fenc, sense utilitzar additius i ingredients modificats genèticament. Si està elaborat segons la recepta original, creada fa més de 700 anys, porta a més l’etiqueta URTYP. Això significa que es tracta d’un formatge artesanal de qualitat superior que ha passat per una maduració d’almenys 12 mesos.
La recepta: Power Bowl ‘A l’Emmentaler AOP URTYP Suís’
Ingredients
• 100 g d’Emmentaler AOP URTYP suís ratllat • 1 alvocat petit, madur • 100 g de bròcoli • 100 g de llenties de coral • 1 carbassa petita de 110 g. 1 remolatxa petita • 2 ous ecològics • 1/2 tassa d’arròs silvestre • Nous i llavors de gira-sol • Julivert
Vinagreta:
• Suc de mitja llimona • Pebre negre molt • Flor de sal • 1 cullerada de llavors de xia • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
Elaboració:
1. Preescalfeu el forn a 200 ºC. Peleu la remolatxa i la carbassa, talleu a daus petits. Col·loqueu en una safata per enfornar amb una mica d’oli d’oliva, sal i pebre. Cuineu durant 20 minuts, girant-ho de dues a tres vegades.
2. Coeu els ous. Cuineu l’arròs i les llenties com s’indica als paquets. Talleu l’Emmentaler AOP URTYP a bastons. Talleu l’alvocat per la meitat, ruixeu amb llimona i talleu finament. Talleu el bròcoli cru a trossos petits.
Notícies relacionades3. Barregeu tots els ingredients amb la vinagreta.
4. Col·loqueu l’arròs tebi al centre d’un bol gran col·locar les verdures, l’ou i les llavors a dalt. Empolvoreu amb una mica de julivert i serviu.
- Laura Lobo, advocada experta en herències: “No s’ha de donar per fet que els nebots hereten del tiet solter i sense fills”
- Marc Márquez passa pel quiròfan i es complica la seva reaparició
- Doncs no va ser en directe
- Nou estadi L'adjudicació de les obres al Camp Nou sota sospita
- Solidaritat amb Palestina ¿La vaga del 15 d’octubre per Palestina segueix endavant després de l’acord de pau? Sí, i aquests són els serveis mínims
- Sector bancari El món empresarial català conté la respiració davant el final de l’opa
- Tornada Amaia Montero torna a La Oreja de Van Gogh 18 anys després
- OSTEOPOROSI Les fractures òssies per fragilitat augmentaran un 30% en tan sols cinc anys i les dones són el grup més vulnerable
- Exigència personal La petició imprescindible de Pep Guardiola quan dorm en un hotel: «Volia que l’habitació no fos només per dormir»
- ACTUALITAT BLAUGRANA El FC Barcelona, davant la falta de demanda, obre els passis de temporada a abonats que no van acompanyar a Montjuïc