EXPERIÈNCIES

Alternatives divertides per als 'foodies' en aquests temps de tancada casolana

Yoomers s'ha fet 100% virtual, oferint l'oportunitat de traslladar les vivències dels aficionats culinaris al pla digital

yoomers experiencias-digitales

yoomers experiencias-digitales

1
Es llegeix en minuts

La crisi sanitària del Covid-19 ha obligat al tancament temporal de la gran majoria dels establiments de restauració, lleure i turisme en tot el país. Això està causant una forta incertesa en l’economia de les empreses d’aquests sectors.

No obstant, les dificultats aguditzen l’enginy i gràcies a la tecnologia i a l’alta digitalització d’aquests sectors, s’ideen mesures per continuar donant servei. És el cas dels restaurants, que gràcies al repartiment a domicili continuen la seva activitat a porta tancada.

Una aproximació gastronòmica alternativa és la proposta que ens arriba de part de Yoomers, una empresa emergent del sector foodtech. Normalment, Yoomers és un marketplace, una plataforma d’intermediació que connecta usuaris ‘foodies’ i sociables que s’ajunten en cases per compartir esdeveniments gastronòmics. Per a això, cada esdeveniment s’organitza per un amfitrió cuiner aficionat que publica un anunci a la plataforma amb un menú i un preu. Els usuaris interessats reserven i tots junts disfruten d’una experiència gastronòmica, casolana i divertida, a casa de l’amfitrió.

Activitats 100% virtuals

Notícies relacionades

Aquests dies, i provant de fer virtut de la necessitat, Yoomers s’ha tornat 100% virtual, oferint l’oportunitat de traslladar les experiències culinàries dels ‘foodies’ al pla digital. «Afortunadament comptem amb alternatives digitals perquè la distància no sigui motiu per deixar de compartir moments gustosos que tenen a veure amb el menjar casolà», explica Miguel Escassi, cofundador de Yoomers. «Molts dels quals vivim a la capital, som aquí per treball, les nostres famílies són lluny i els nostres amics inaccessibles. És l’hora de solidaritzar-nos i crear comunitat.» Escassi, que veu «exemplar la resposta de la societat espanyola a l’hora de respectar l’estat d’alerta sanitària», fa èmfasi que davant de la incertesa en la durada de la tancada, es torna «essencial unir-nos i socialitzar, com faríem en circumstàncies de normalitat».

En aquest conjuntura, Yoomers posa a disposició de la seva comunitat eines de videoconferència per celebrar trobades ‘online’, que emulin els esdeveniments gastronòmics habituals de la plataforma. Classes de cuina de mà de cuiners aficionat i cuiners professionals, xerrades i consells sobre alimentació saludable de nutricionistes experts i sopars virtuals temàtics són algunes de les activitats que els usuaris podran trobar aquests dies a Yoomers. L’objectiu: distreure i fer més suportable aquests temps incerts a la comunitat foodie d’Espanya.

Temes:

Gastronomia