cita gurmet
Eat Gaudí, un nou 'food market' a Barcelona
La Torre Bellesguard, obra del genial arquitecte, acull la primera edició del mercat ambulant gastronòmic Eat Gaudí

eat-gaudi /
El mercat dels mercats gastronòmics sembla que no té sostre. I si sempre queda lloc per a les postres, és clar que hi haurà lloc per a aquest nou ‘food market’: Eat Gaudí se celebra aquest cap de setmana als jardins de la Torre Bellesguard, un castell a mig camí entre el gòtic i el modernisme. Un altre geni, però del dolç, Christian Escribà, apadrina aquesta ambiciosa fira, que repassarà les tendències actuals i les cuines internacionals, i oferirà al visitant multitud de productes gurmet i activitats.
Eat Gaudí
L’espai es dividirà en àrees temàtiques. Hi haurà propostes mediterrànies, asiàtiques, llatines i nord-americanes, no faltaran creacions ‘veggie’ i s’ha habilitat una zona de paelles i una altra d’ostres. Entrepans orientals de The Q Street Food, el cebiche de pop o el pop a la brasa de la Pulponeta, les tapes veneçolanes de La Cachapera, les ‘piadinas’ de Panzer Vintage, els embotits de Maldonado... Els més llaminers disfrutaran en un racó anomenat ‘Dolços del món’ i qui vulgui gelats podrà provar els de Sandro Desii. Per maridar-lo tot, vins, caves, cerveses, aigües, cafès, tes i ‘kombucha’.
Ponències, tastos, tallers, demostracions culinàries
Més enllà del menjar i la beguda pura i dura, Eat Gaudí proposa activitats paral·leles en què es parlarà i s’aprendrà sobre gastronomia.Dos espais acolliran ponències, tastos, tallers i demostracions culinàries a càrrec de diversos xefs en una sala amb capacitat per a 120 persones. A les antigues cavallerisses s’oferirà una programació de pagament per a grups de 30 persones com a màxim, amb tastos d’oli, caviar, formatges i vins, i tallers de cuina a càrrec de xefs com Ada Parellada (Semproniana) i Xabi Goikoetxea (Oria), i de cocteleria a càrrec de Javier de las Muelas.
Un altre caramel són unes visites guiades que es convertiran en un viatge pel temps a través de la història de la Torre Bellesguard i en què es degustaran creacions d’Escribà fetes ad hoc.
Dos dinars i un sopar de Marc Ribas
Notícies relacionadesUn dels espais més emblemàtics de la Torre Bellesguard, la Sala dels Maons, es convertirà en un menjador on s’oferiran dos dinars i un sopar a càrrec del xef Marc Ribas per a un màxim de 14 persones (La Taverna del Ciri, Panot, 'Cuinesi 'Joc de cartes '), que faran un tomb pel temps i la història del recinte modernista a través de plats creats segons els ingredients i receptes de cada moment històric i de les peces musicals que interpretarà Ensemble Concertanti Barcelona.
- Sense sortir de la comarca El poble a només 30 minuts de Rubí ideal per a una escapada de natura sense sortir del Vallès
- EL PARTIT DEL CIUTAT DE VALÈNCIA Els genis decideixen quan ser-ho
- Els herois que han combatut contra el monstre
- Oci estival Els ‘beach clubs’ arrelen a BCN
- Servei municipal desbordat Col·lapse a objectes perduts
- Caos ferroviari Rodalies pateix un altre cap de setmana d’interrupcions i retards a un mes d’iniciar les obres de l’R3
- Famosos El youtuber Jordi Wild (40 anys) ho té clar sobre el català: «El castellà ja ha guanyat»
- Acord del Govern espanyol amb Catalunya El PP defineix la quitació del deute del FLA com «una altra amnistia comptable» als independentistes
- Un sector en el punt de mira (i 4) Aquí estan les cases més luxoses d’Espanya, que han duplicat les seves vendes en cinc anys
- Guerra a l’est d’Europa La pau de Trump a Ucraïna fa aigües