CENTRAT EN EL SABOR

Per aclamació popular

Plat Únic repeteix la recepta de costellam de vaca rossa gallega amb què es va estrenar en la seva inauguració

dsc01458

dsc01458

1
Es llegeix en minuts
ALBERTO GONZÁLEZ / Barcelona

Quan arriben els comensals, Laia Coral, la directora de Plat Únic, s’acosta sempre a la taula. Li agrada explicar en primera persona el concepte honest que hi ha darrere del restaurant de l’hotel Yurbban Trafalgar, i que tan bones crítiques ha rebut des de la seva obertura, l’any passat. “Ens inspirem en les antigues fondes que es trobaven a meitat del camí, on el viatger feia una aturada per descansar i menjar el plat del dia. El que toqués”. I d’aquesta simplicitat n’han sabut fer virtut.

Tenint un tret tan precís, l’establiment no pot arriscar-se a l’error. Per això, cadascun dels plats que elaboren (i que es mantenen durant diversos mesos) han sigut desenvolupats amb punteria. Són receptes senzilles, tradicionals i sense estridències, però tècnicament molt aconseguides. Des d’una 'escudella i carn d’olla', a un bullit, un fricandó o una espectacular garreta.

Des de fa pocs dies, l’especialitat és una altra. No obstant, no és novetat: per aclamació popular Plat Únic ha decidit recuperar el costellam de vaca rossa gallega amb què van inaugurar el restaurant. Ve cuinat a baixa temperatura –el que el fa tendre no, el següent–, i s’acompanya d’un suau parmentier de patata, una amanida de tomàquets, una escalivada i un parell de salses (de mostassa i el suc resultant del mateix rostit de la carn).

Notícies relacionades

Com a postres s’ofereix gelat o sorbet artesà fet amb producte local, com el de plàtan rostit amb caramel, que el comensal pot preparar amb diversos 'toppings', com el 'crumble' de galeta, les fruites deshidratades, els xips de xocolata i peta zetes o el toffee.

Per donar continuïtat a aquesta picada d’ullet a la tradició, a Plat Únic el client també pot servir-se el vi, la sagria o l’aigua de l’elegant reinvenció que han fet de les antigues botes que s’apilaven a la paret de les fondes. I repetir lliurement dins del preu del menú, que és de 32 euros. Inclou també un gintònic a la terrassa superior, un dels 'rooftops' més bufons del centre de la ciutat. Això sí, la piscina està reservada únicament per als clients de l’hotel. Tot i que només per les vistes, compensa.

Temes:

Restaurants