mos amb art
Una visita gurmet a la Casa Vicens
El restaurant Hofmann, amb una estrella Michelin, organitza sopars i tastos al bonic edifici modernista de Gràcia que va aixecar Gaudí a finals del segle XIX

ONBARCELONA HOFFMAN EN CASA VICENS FOTO JOAN PUJOL-CREUS /
Potser la Casa Vicens no figura entre els edificis més populars de Barcelona, i això que va ser la primera gran obra de Gaudí. La va construir entre 1883 i 1885 per encàrrec del corredor de canvi i borsa Manel Vicens Montaner. Però és un autèntic caramel. Tant per la seva bellesa i rellevància arquitectònica (va ser la primera obra mestra del geni reusenc) com, des de fa uns dies, per la proposta gastronòmica que s’ofereix en les visites: recórrer els racons d’aquest bonic immoble del carrer de les Carolines, 20-26, mentre vas tastant vins i menjant tapetes de Hofmann. Al setembre també podràs tastar bombons a cegues mentre un guia t’explica els secrets de l’edifici... i de la xocolata. Una proposta llaminera.
No acaba aquí la iniciativa que han ideat MoraBanc, actual propietària d’aquesta joia, i Hofmann, convençuts que la història d’aquesta obra modernista entra millor amb el paladar satisfet (atenció a l’exposició permanent a la segona planta, on el visitant pot conèixer més detalls de la Casa Vicens en el seu context social, cultural i artístic).
Des del mes de març, el grup gastronòmic que va crear la desapareguda Mey Hofmann i que ara dirigeix la seva filla Silvia (l’escola, la pastisseria i restaurants diversos) s’encarrega de la cafeteria de Casa Vicens, ubicada al jardí del que va ser una casa d’estiu. Un bonic entorn per disfrutar de plats senzills i despreocupats com ara amanides, bocates i brioixeria.
SOPARS EN GRUP
I si algú és molt fan del restaurant Hofmann, amb una estrella Michelinrestaurant Hofmann (o de l’alta gastronomia), i d’aquest edifici de Gràcia (o del modernisme), pot organitzar un esdeveniment amb el seu càtering o, encara millor, llogar l’espai per sopar en grup plats de la carta de temporada de l’establiment guardonat per la guia francesa. El menú actual inclou ‘ajoblanco’ de meló, verat marinat i espuma d’ametlla; peix de llotja, espinacs, cremós de patata i contrast de taronja i sèsam; llom baix de rossa gallega, salsa de frincadó, ragoût de bolets i nyoquis, i, per postres, Cactus (crema de llimona, mousse de tequila i xocolata).
Mos amb gust d’art i història amb què Gaudí també salivaria.
- L’incendi de Paüls marca el pitjor inici d’estiu des del 2010
- Successos Mor un jove en caure des de la segona planta del centre comercial Maremagnum de Barcelona
- Animals marítims ¿Què és el peix escorpí present a les platges d’Espanya i què s’ha de fer si et pica?
- A Bèrgam Un home mor succionat pel motor d’un avió que s’havia d’enlairar cap a Astúries des d’un aeroport de Milà
- La lliçó d’Alexia Putellas
- Al Parc de la Cogullada Els Mossos investiguen una agressió sexual amb arma blanca en un parc de Terrassa
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- INCLUSIÓ Així és la primera Barbie amb diabetis tipus 1: porta sensor de glucosa al braç i bolso per a la medicació
- Funció Pública El Govern canviarà la llei per evitar reclamar diners a persones vulnerables que hagin cobrat ajudes per error
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha