GURMETITZATS
¿Per què no apareixen els graus dels vins a les cartes?
És fonamental saber quant alcohol vol ficar-se el bebedor al cos

vino
Des de fa temps busco a les cartes de vins la graduació com a element a tenir en compte a l’hora d’escollir el vi: condueixo i em preocupa què em poso. Els gurmets sempre han reclamat que hi apareguin les anyades, informació rellevant però que serveix de poc al consumidor mitjà.
Al meu entendre, són imprescindibles l’origen i el raïm, i recomanables, unes línies que expliquin el perquè de l’elecció per part del sommelier. ¿I els graus? Vull saber si són 15 o 12 (tant de bo més cellerers treballessin a favor de la moderació). La veritat és que en comptadíssims casos hi trobo aquesta dada fonamental.
¡Sommeliers, que aquests graus no provoquen febre!
Temes:
- Urbanisme Les obres a l’interior de l’estació de Sants desorienten els viatgers
- Ferran Olivé, tresorer del FC Barcelona: "Limak té més solvència tècnica que totes les constructores espanyoles"
- TRIBUNALS La justícia reactiva la investigació de la mort d’Andic
- Revolució en la mobilitat Els llums V16 permetran avisar dels incidents de trànsit en temps real
- SANITAT València tampoc fa tots els cribratges de càncer
- Platja El pacífic poble a només 15 minuts de Santa Coloma de Gramenet: espectacular
- Científic de prestigi Manel Esteller deixa l’Institut Josep Carreras després d’una auditoria per presumptes irregularitats
- A Barcelona Un cotxe es precipita a la rambla del Carmel al sortir d’un pàrquing marxa enrere
- NEGA QUALSEVOL POLÈMICA Hansi Flick, sobre Lamine Yamal: «té una actitud molt professional, en la seva vida privada no m’hi fico»
- Gir judicial Jonathan Andic, de testimoni a investigat: ¿què sabem i què no de la mort del fundador de Mango?