GURMETITZATS
¿Per què no apareixen els graus dels vins a les cartes?
És fonamental saber quant alcohol vol ficar-se el bebedor al cos

vino
Des de fa temps busco a les cartes de vins la graduació com a element a tenir en compte a l’hora d’escollir el vi: condueixo i em preocupa què em poso. Els gurmets sempre han reclamat que hi apareguin les anyades, informació rellevant però que serveix de poc al consumidor mitjà.
Al meu entendre, són imprescindibles l’origen i el raïm, i recomanables, unes línies que expliquin el perquè de l’elecció per part del sommelier. ¿I els graus? Vull saber si són 15 o 12 (tant de bo més cellerers treballessin a favor de la moderació). La veritat és que en comptadíssims casos hi trobo aquesta dada fonamental.
¡Sommeliers, que aquests graus no provoquen febre!
Temes:
- Maltractament a GENT GRAN La fiscalia investiga una vintena de casos d’abús econòmic d’avis
- Pardo de Vera va cedir contractes de 6,8 milions a una firma a petició de Koldo
- Relleu a l’entitat / La nova junta directiva Teresa Garcia-Milà, primera dona que assumeix la presidència del Cercle
- Memòria econòmica La productivitat per hora treballada puja però els salaris reals baixen
- Catalunya salva el tancament de fàbriques però perd ocupació industrial
- ACTUALITAT BLAUGRANA Laporta i Koeman es reconcilien: «Hem fet les paus»
- Feminismes ¿Per què les joves ja no fan ‘topless’?
- Protecció L’OCU resol una de les preguntes més freqüents de l’estiu: ¿es pot utilitzar la crema solar de l’any passat?
- Violència masclista L’assassí masclista d’Algemesí, a la jutge, somiquejant: «¡A la presó, no! ¡A la presó, no! ¡Protegeixin-me!»
- Indústria ¿Què passa quan tanca una fàbrica? Mapa dels grans acomiadaments i principals reindustrialitzacions a Catalunya