GURMETITZATS
¿Per què no apareixen els graus dels vins a les cartes?
És fonamental saber quant alcohol vol ficar-se el bebedor al cos

vino
Des de fa temps busco a les cartes de vins la graduació com a element a tenir en compte a l’hora d’escollir el vi: condueixo i em preocupa què em poso. Els gurmets sempre han reclamat que hi apareguin les anyades, informació rellevant però que serveix de poc al consumidor mitjà.
Al meu entendre, són imprescindibles l’origen i el raïm, i recomanables, unes línies que expliquin el perquè de l’elecció per part del sommelier. ¿I els graus? Vull saber si són 15 o 12 (tant de bo més cellerers treballessin a favor de la moderació). La veritat és que en comptadíssims casos hi trobo aquesta dada fonamental.
¡Sommeliers, que aquests graus no provoquen febre!
Temes:
- Compromís amb ERC El Govern es prepara per aprovar al setembre la quitació del deute de Catalunya, extensible a totes les autonomies
- Previsió meteorològica Pluges a Catalunya: el Meteocat activa avisos en aquestes comarques
- Nou autonomies aporten recursos als territoris afectats pel foc
- L’entrada d’una massa d’aire fred posa en alerta Catalunya
- Accident Mor un turista català a l'illa indonèsia de Bali mentre realitzava pesca submarina
- Tribunals Una veïna de Sant Adrià s’enfronta a 25 anys de presó per matar la seva parella amb «118 ganivetades» simulant «un joc sexual»
- Focs forestals Astúries entrarà amb maquinària pesada a Lleó per prevenir nous incendis: «Farem una línia de defensa»
- Badalona alerta del perill de saltar des del pont del Petroli
- El Port Olímpic recupera més de 100 espècies marines en un any
- Lewandowski, quarti últim capítol