La greu lesió del porter del Reial Madrid: Sense Courtois no hi ha paradís

El Periódico

2
Es llegeix en minuts
Mónica Marchante

En temps rècord el Reial Madrid ha d’intentar un impossible, trobar substitut a Courtois. La lesió del belga situa l’equip que dirigeix Ancelotti en un altre esglaó. El ‘porter miracle’ ha sigut clau en els últims títols del Reial Madrid.

Thibaut va ser elegit MVP de la final de París després d’una actuació superba, com en totes les eliminatòries que van portar l’equip fins a aquella final. I aquesta mateixa temporada, va recollir el premi al millor del partit en la tornada dels quarts de final a Stamford Bridge que van situar l’equip en la semifinal de Champions. La seva intervenció davant Cucurella al final del primer temps és una d’aquelles accions que canvien el guió del partit i qui sap si de l’eliminatòria.

Aquesta última tardor, Thibaut va patir una ciatàlgia (lesió al nervi ciàtic) que li va fer perdre’s sis partits. Un d’aquests va ser en l’1-1 davant Osasuna al Bernabéu, un altre l’empat a domicili davant el Xakhtar. Recordarà bé Zubkov, davanter de l’equip ucraïnès, que les seves dues primeres rematades, a Madrid i a Varsòvia, van acabar a les xarxes defensades per Lunin. 

Aquesta lesió i l’extraordinària temporada de Ter Stegen, que va encaixar només 18 gols en 37 partits, van allunyar Courtois del Zamora en la passada Lliga. I, conseqüentment, el Reial Madrid del títol. Molt lluny dels últims 10 partits postaturada de la covid l’estiu del 2020, quan Courtois en dos mesos descomunals va fer campió de Lliga el Reial Madrid amb les seves supèrbies aturades. I de passada va tornar el Zamora al Bernabéu, que no el rebia des que Casillas el va guanyar el 2008. 

En aquell ampli interval, el  belga va ser el millor porter de la Lliga en dues ocasions defensant la samarreta de l’Atleti. Després vindria la seva marxa a la Premier i una polèmica tornada a la lliga fitxant pel Reial Madrid i accelerant la caiguda de Keylor Navas.

Notícies relacionades

A Florentino mai li han agradat els porters baixets. Courtois li ha donat la raó amb les seves prestacions en aquests cinc anys. Dues lligues, una Champions, una Copa del Rei, dues Supercopes d’Espanya i una d’Europa, més dos Mundials de clubs figuren en el seu palmarès de blanc. I una mica molt més important, ser el pilar sobre el qual ha pivotat l’èxit recent d’un equip que necessita defensar-se bé perquè ja no li cauen els gols de la butxaca.

¿Mbappé? Millor busquin porter alt i de garanties.