ACTUALITAT DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA

Entrevista a Gavi: «A la selecció som una família, no entenc això del mal ambient»

4
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

Gavi va demostrar la seva maduresa en una entrevista concedida a Prensa Ibérica a Enschede (Països Baixos), on Espanya va realitzar la sessió de recuperació després d’eliminar Itàlia en la semifinal. Amb un discurs tranquil i ben articulat als seus 18 anys, va parlar clar i va evidenciar les ganes que té de triomfar amb ‘la Roja’. Ja està preparat de sobra per jugar la final i respondre davant dels micròfons.

Està a punt de disputar la seva segona final d’un torneig oficial amb la selecció en només dos anys i és molt jove. ¿Com se sent?

Estic desitjant que arribi el moment de la final. Mai m’hauria imaginat jugar amb aquesta edat dues finals de la Nations League.

Pot ser el seu triplet personal de la temporada amb la Supercopa d’Espanya, la Lliga i ara la Nations...

Sobretot ho valoro per la selecció, els aficionats espanyols es mereixen un trofeu com aquest i emportar-se una gran alegria. Espero que puguem guanyar el títol per ells.

El seu currículum guanyaria encara més importància si diumenge derroten Croàcia.

No estaria gens malament. De tota manera, també hi ha altres trofeus que vull guanyar amb el Barça i la selecció. Guanyar títols em fa feliç i tant de bo ho aconseguim.

«Mai hauria imaginat que pogués jugar tants partits amb Espanya»

¿Se sent el jugador important que realment és en la selecció espanyola?

Estic content per la confiança que m’han fet els dos místers. Luis Enrique em va fer debutar, i ara, amb Luis de la Fuente, també estic molt content. Em sento molt feliç i agraït.

Ha jugat els 20 partits possibles amb Espanya des que va debutar en l’anterior Nations; és l’únic futbolista que ho ha fet. ¿Com ho valora?

Mai hauria pensat que podia jugar tants partits amb la selecció absoluta. Haver disputat ja un Mundial, dues Nations Leagues... Cada dia que ho penso, paro i dic: «estic feliç i agraït».

«Li vaig dir al míster que m’agradava jugar de mitjapunta»

¿Què li va semblar que en alguns mitjans es comentés que Luis de la Fuente estava sent qüestionat?

Tant els jugadors com l’‘staff’ estem units. Anem a una amb el míster. Ens dona molta tranquil·litat als partits. Estic content per ell per haver passat a la final.

També es va dir que els jugadors dubtaven del seleccionador...

Surten moltes coses que no són veritat... És normal. Estem a mort amb ell i sempre ho demostrarem.

¿Com se sent en la posició de mitjapunta en la qual va jugar contra Itàlia?

Ja li vaig dir al míster que aquesta posició m’agradava. La meva demarcació natural és jugar al centre del camp amb tres futbolistes, però de mitjapunta m’agrada molt. L’hi vaig dir i li dono gràcies per ficar-me allà.

¿Com està l’ambient a l’equip?

Bé, som una família, estem units i cadascú sap el que ha de fer. Tots som molt bons companys.

«Tant els que vam jugar com els que no, estàvem contents»

Deia Luis Enrique que es veu la salut d’un vestidor al moment de celebrar els gols. Davant d’Itàlia van saltar tots. ¿Hi ha una millor demostració que aquesta?

Precisament ens ho ha dit el míster abans d’entrenar. Tant els que vam jugar com els que no, que van ser suplents, estaven a mort amb la selecció i l’equip. Es va veure que tots estàvem molt contents per la victòria.

¿Ho va passar molt malament als últims minuts quan Itàlia buscava l’empat?

Quan estic al camp em sento bé. Normal, perquè estic jugant. A la banqueta és una altra cosa, com li passa a tothom. Ho passo igual de malament.

¿Recorda com va viure l’últim títol d’Espanya, l’Eurocopa del 2012, quan amb prou feines tenia 8 anys?

No tinc gaire memòria, però sí petits records. Estava a casa amb la família veient i celebrant el títol. Al meu poble, Los Palacios y Villafranca, sempre es va al mateix lloc a celebrar-ho i jo hi vaig anar amb la meva família.

«A Jesús Navas li vaig demanar un autògraf quan era petit»

¿Ha fet molta broma amb Jesús Navas, que és del mateix poble que vostè?

També hi ha Fabián, però Jesús, per la seva trajectòria, és la gran llegenda del meu poble. L’admiro molt. Espero guanyar algun dia el que pugui guanyar.

¿El coneixia abans d’unir-se a aquesta concentració?

De petit el vaig veure una vegada i li vaig demanar un autògraf. Recordo que estava en un bar i que em vaig acostar a ell. Tinc molt bons records.

¿Què em diu de Croàcia, el rival de diumenge, amb Luka Modric al capdavant?

Modric és un jugador top, tots ho sabem. Espero que sigui un partit competitiu, ells competeixen molt bé i tenen bon equip. Estan units i van tots a una. Corren molt durant tot el partit. S’haurà de lluitar i ja veurem el que surt.

«Tots els jugadors diuen que soc un bon noi»

Croàcia està unida, com ara ho sembla Espanya. ¿Què va pensar quan es va dir que vostè era causant d’un mal ambient en l’anterior concentració?

No ho vaig entendre quan ho van dir. Tots els jugadors et poden dir que soc molt bon noi al vestidor. M’avinc molt amb tots, no ho vaig entendre. (enmig de l’entrevista apareix Joselu i li fa una broma).

Notícies relacionades

¿El tema Ceballos està liquidat?

El míster ens va dir clarament que el passava al camp quedava al camp. A la selecció anem tots a una i és el que fem.