Futbol

Barça-Madrid, el clàssic en la semifinal de la Supercopa femenina

  • Les blaugrana sumen un ple de nou triomfs en l’historial davant el conjunt blanc, que va començar la seva etapa oficialment al juliol del 2020

deportes/FmvjqkFWYAEHYIK.jpg

deportes/FmvjqkFWYAEHYIK.jpg

3
Es llegeix en minuts
EFE

El Barcelona i el Reial Madrid s’enfrontaran demà dijous (18.30 hores, Esport3 i Teledeporte) en la segona semifinal de la Supercopa d’Espanya que es jugarà a Mèrida en un desigual partit amb nou victòries en l’històric de les blaugrana davant un rival que buscarà estrenar el seu caseller davant les blaugrana. El Barça suma un ple de triomfs en l’historial davant el conjunt blanc, que va començar la seva etapa de manera oficial al juliol del 2020. El guanyador s’enfrontarà en la final de diumenge a la Reial Societat que ha guanyat aquesta tarda (1-0) a l’Sporting de Huelva en la primera semifinal.

El resultat més ajustat es va produir en la passada edició de la Supercopa, en la qual també es van enfrontar en les semifinals i el conjunt blaugrana va accedir a la final gràcies a un gol solitari d’Alexia Putellas en el temps afegit. A la final, el Barcelona es va imposar per 7-0 a l’Atlètic de Madrid i va aconseguir el seu segon títol en aquesta competició.

El tècnic Jonatan Giráldez ha explicat que guanyar la Supercopa d’Espanya seria «un cop anímic molt important per al que queda de temporada» abans d’enfrontar-se al Reial Madrid. «Guanyar un títol enmig de la temporada és com el maratonià que es troba una ampolla d’aigua enmig de la carrera. Hem de tenir la sensació que l’equip està cada vegada més a prop de la seva millor versió», ha afegit. D’altra banda, respecte a si serveix de referència el partit de Lliga en el qual el Barcelona va vèncer per 0-4 al Reial Madrid aquest curs, Giráldez considera que «hi haurà matisos per part seva a nivell defensiu». A més, afirma que el Barcelona «és més madur que llavors a nivell de joc»

La incògnita de Laia Codina

Laia Codina és el seu gran dubte per al partit, tot i que ha entrat en la convocatòria. La central va ser expulsada la temporada passada en la final de la Supercopa italiana quan jugava a les files del Milan i el Barcelona, que ha viscut recentment la impugnació de l’Osasuna a la Copa de la Reina a causa de la participació de Geyse Ferreira (el cas espera el que digui el Comitè de Competició sobre el recurs del club blaugrana), ha volgut estudiar al detall la situació. Fonts del Barcelona van explicar a Efe que el club va preguntar a la RFEF si Codina podia jugar i que la resposta va ser que creien que podia fer-ho.

Tot i que l’organisme va puntualitzar que aquesta resposta no seria vinculant en el cas que el Reial Madrid decidís impugnar el partit. El Barcelona recorda que Codina no va jugar el següent partit de la Lliga italiana després de la seva expulsió a la Supercopa amb el Milan precisament per complir la sanció.

A buscar la primera final

L’objectiu del Reial Madrid, en canvi, és aconseguir el seu primer triomf i disputar la seva primera final de la història en aquesta competició. El principal argument és el bon paper que estan realitzant les madridistes aquest curs, ja que a la lliga només han cedit un empat contra el Llevant a part de l’ensopegada soferta contra el Barcelona. Això els ha permès ser terceres amb 34 punts i dos partits menys.

L’entrenador blanc, Alberto Toril, considera que estan «en temps i projectes diferents» respecte al quadro blaugrana, però es va mostrar optimista amb la possibilitat de guanyar. «Tenim dos anys d’història. És un clàssic cap a l’exterior, cap a l’interior estem en temps i en projectes diferents. Nosaltres estem creixent moltíssim, fem passos de gegant, hem competit molt bé cada mes i som molt a prop de les grans. És un partit més per afrontar amb alegria, amb naturalitat, amb la intensitat adequada, sense càrrega, de la millor manera possible i sense pressió afegida», va explicar.

Barcelona Paños; Bronze, Paredes, Mapi León, Rolfö; Walsh, Aitana, Patri Guijarro; Crnogorcevic, Geyse i Mariona.

Reial Madrid: Misa; Carmona, Ivana, Kathellen, Svava; Zornoza, Weir, Oroz; Athenea, Feller i Esther.

Àrbitre: Marta Huerta de Aza (Comitè de Tenerife).

Notícies relacionades

Estadi: Romano José Fouto (Mèrida), 14.600 espectadors.