Les reaccions del clàssic

Xavi: «Hem fet un partit espectacular, cal disfrutar-lo»

«Hem tornat», proclama Piqué. Ancelotti, per la seva banda, assumeix la inferioritat: «Ha sortit tot malament i no hem estat reconeixibles.

Xavi: «Hem fet un partit espectacular, cal disfrutar-lo»

Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El tècnic Xavi Hernández va resumir el sentiment del barcelonisme. «Soc molt feliç, estic molt content, perquè hem sigut molt millors al seu estadi. Ells eren els favorits, però els hem sabut jugar, hem tingut la possessió. Crec que ha sigut un partit espectacular. Soc entrenador del Barça i soc culer, i cal disfrutar-ho, perquè no és fàcil aconseguir victòries d’aquest estil», va valorar Xavi, que va admetre que el principal és la idea de joc. «Nosaltres ho intentem en cada partit, el model és clar: tenir el control, la pressió, la possessió. M’emociona com corre la gent per l’equip, com s’entrenen. És un dia per disfrutar-lo».

«Hem tornat», va ser la declaració a les xarxes socials de Gerard Piqué tot just acabar el partit, en una proclama esperada pel barcelonisme.  «Ha sigut un partit de somni, no es pot demanar més», va assegurar Jordi Cruyff, un dels responsables de la construcció del projecte. «L’equip ha jugat fabulosament bé. Ha tingut ambició, no ha volgut conformar-se amb el 0-1 o 0-2 i ha sigut exemplar. Hem d’estar molt orgullosos com a barcelonistes», va remarcar.

Sergio Busquets també va reflectir la felicitat al vestidor del Barça per una exhibició que pocs podien esperar. «Era el nostre objectiu, un partit així. No pensàvem en aquest resultat, però sí a fer aquest partit, a ser protagonistes. Crec que hauríem pogut fer molts més gols», va remarcar el capità blaugrana, que va assegurar que el Barça no es conforma. «Si tenim la més mínima opció, anirem a aprofitar-la. Sabem que té molt d’avantatge i que és molt difícil, però hem d’estar preparats per si es deixen punts». 

Ancelotti, autocrític

Notícies relacionades

El tècnic madridista Carlo Ancelotti no va buscar excuses. «Han sigut millors. Ha sortit tot malament i no hem estat reconeixibles. Ho sentim per l’afició, perquè és dur. No ha sigut la nostra millor setmana. Però tenim molt d’avantatge. Cal girar full i seguir endavant», va admetre el preparador italià, que va voler fer una lectura positiva. «És un cop. Hem perdut una batalla, però no n’hem de fer un drama», va explicar ‘Carletto’, que assumeix les crítiques. «Al vestidor he dit als jugadors que jo era el culpable».

El defensa blanc Nacho tampoc va voler buscar excuses. «Ha sigut un partit molt dolent nostre, i un partit molt bo del Barcelona. És dels pitjors partits de la temporada. Ni tan sols amb la pilota hem estat còmodes, i el resultat ho diu tot», va admetre davant els micròfons de Movistar+ tot just acabar el matx. «Ha sortit tot malament des de l’inici. Anímicament és dur, seran uns dies fotuts, però hem tret un avantatge molt bo per mantenir-lo. Això és el Madrid i cal aixecar-se», va indicar el jugador madridista, en la línia que també va assumir Emilio Butragueño, el portaveu de l’equip blanc. «No hem tingut la nit. Ells han fet un partit molt complet. Ho sentim per la nostra afició, perquè hi havia molta il·lusió, però no ha pogut ser. Som el Madrid, hem d’estar units. Hi ha nou partits per jugar i són nou finals. I cal seguir», va concloure.