ESPANYOL-MALLORCA (1-0)

De Tomás firma un triomf alliberador per a l’Espanyol

El davanter celebra la seva convocatòria per a la selecció amb un gran gol i endossa al Mallorca la sisena derrota consecutiva

De Tomás firma un triomf alliberador per a l’Espanyol

Enric Fontcuberta / Efe

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No hi ha millor davanter espanyol ni més efectiu que Raúl de Tomás, tercer a la taula de golejadors per darrere de Benzema i Vinícius. Un mèrit més que suficient, complementari al de la seva indiscutible qualitat, que no és mesurable quantitativament, per ser convocat per a la selecció. Tampoc hi havia oportunitat més clara per reivindicar la convocatòria i per justificar-la que marcant un gol. I, en efecte, De Tomás ha anotat i ha firmat el triomf tranquil·litzador i alliberador de l’Espanyol sobre el Mallorca.

Tranquil·litzador perquè el deslliura de futures angoixes per a la salvació, que queda virtualment segellada, i alliberador perquè es produïa sobre un rival al qual no havia batut en els dos partits anteriors (el de l’anada i el de Copa, tots dos a Palma) i amb què ha cultivat una recent i tensa rivalitat. El calmant blanc-i-blau ha sigut, alhora, una dosi de preocupació afegida a un Mallorca malalt, que sumava la sisena derrota consecutiva. La crisi l’ha conduït ran de l’abisme.

Ha marcat De Tomás en una de les dues úniques rematades decents que ha tingut poc abans del descans, gràcies a una excepcional passada de Sergi Darder, mereixedor, com el seu company, del record de Luis Enrique. Darder ha col·locat el davanter a l’autopista cap a l’èxit amb una passada vertical magnífica, tot i que s’havia de culminar amb un xut amb l’esquerra sobre la sortida de Sergio Rico. Tomás ha llençat amb finor ajustat al pal.

L'esmorteït primer temps, abrupte per les constants interrupcions, ha donat pas a un segon període més dinàmic. Gràcies a De Tomás. Trencat el marcador, un dels dos equips havia d’assumir el comandament de manera decidida, cosa que sempre activa el ritme del joc, com en els casos en què era inexistent. El Mallorca ha volgut prendre la iniciativa i ha dominat el joc, però li han faltat idees. No ha fet mai la sensació de ser capaç de remuntar el marcador.

Fitxa tècnica:

Espanyol: Diego López (6), Gil (6), Calero (6), Cabrera (6), Pedrosa (5); Keidi Bare (6); Embarba (6), Herrera (5), Darder (8), Vilhena (6); De Tomás (7).

Tècnic: Vicente Moreno (6).

Canvis: Oier (7) per Diego López (m. 46); Aleix (5) per Vilhena (m. 54); Morlanes (6) per Bare (m. 54); Melamed (5) per Embarba (m. 71); Loren ( sc) per De Tomás (m. 85).

Mallorca Rico (5); González (5), Valjent (6), Raíllo (6), Costa (6); Dani (4), Baba (6), Sánchez (5), Kang-In Lee (4); Ángel (5), Muriqi (6).

Tècnic: Luis García Plaza (6).

Canvis: Abdon (6) per Ángel (m. 46); Sevilla (6) per Sánchez (m, 60); Kubo (6) per Kang-In Lee (m. 60); Llabrés (sc) per Baba (m. 81); Niño (sc) per González (m. 89).

Gols: 1-0 (m. 41) De Tomás s’escapa en profunditat i creua sobre la sortida de Rico.

Àrbitre: Muñiz Ruiz (6), gallec.

Targetes: Costa (m. 9), Bare (m. 22), Muriqi (m. 37), Raíllo (m. 62).

Notícies relacionades

Estadi: RCDE Stadium.

Espectadors: 17.578.

Temes:

Espanyol