Premier League

Guardiola engrandeix la imatge del City en el derbi de Manchester

Els doblets de De Bruyne i Mahrez sentencien el partit contra un United molt inferior (4-1)

Guardiola engrandeix la imatge del City en el derbi de Manchester

Craig Brough / Reuters

2
Es llegeix en minuts

Michael Oliver va fer sonar el xiulet final del derbi de Manchester, i la megafonia de l’Etihad va llançar automàticament el gran èxit de Joy Division, ‘Love will tear us apart again’. L’última assistència que necessitaven els aficionats del City per llançar-se i readaptar la cançó al ritme de «‘City, tearing cockneys apart, again’» («El City torna a destrossar ‘londinencs’, per l’accent ‘cockney’»). Una burla històrica de l’equip blau cel, que ataca els seus veïns perquè la majoria d’aficionats són de la capital del país, no de la seva ciutat.

 

Es podien permetre qualsevol llicència, sens dubte, perquè diumenge a la tarda la ciutat va tornar a ser seva. El Manchester City de Guardiola va destrossar el Manchester United per un dolorós 4-1. Els diables vermells no van saber respondre. De Bruyne va reivindicar l’estrella que és amb dos gols i una assistència. La gana de Mahrez va completar la golejada amb un altre doblet. Però el projecte de Guardiola no s’entén sense la seva col·lectivitat: el desvergonyiment de Foden, la lucidesa de Bernardo Silva i el ventall de recursos de Cancelo. L’última generació d’un projecte que ha canviat la història de la ciutat.

 

Ni el pla de Ralf Rangnick, el pare de la contrapressió alemanya, va fer cap efecte. Ni l’absència de Cristiano Ronaldo, descartat per una lesió, es va veure com una excusa a Anglaterra. L’estudiat pla de l’alemany va acabar desgavellat als cinc minuts, quan la terrible defensa de l’United va permetre que De Bruyne obrís la llauna a plaer després d’una centrada de Bernardo Silva.

 Allau després de l’empat

La millor cosa de l’United va ser que no va entrar en pànic, i Jadon Sancho va trobar la seva redempció particular. Xiulat en cada intervenció per la mala sortida del planter del City, va dibuixar una rosca immaculada per igualar l’enfrontament. Un empat que va alegrar la grada visitant, tan feliç com incrèdula. Perquè van despertar la bèstia.

Notícies relacionades

 

Els de Guardiola van ser una allau després de l’empat. Foden va rematar de cap al travesser uns minuts abans de despullar Lindelof amb un control de punxot que va precedir el segon. De nou, De Bruyne traient el martell davant una pilota morta a l’àrea. Amb 2-1 en el descans, el City es va dedicar a ballar en la represa. Ho va fer liderat per Bernardo Silva i Cancelo, guardians de la pilota i dominadors del ritme. «En la segona meitat hem estat a un dels nivells més alts d’aquesta temporada», va reconèixer Guardiola. Mentre De Gea feia el que podia per evitar una tragèdia, Mahrez va rubricar la humiliació amb un doblet. L’United va abaixar els braços, amb un 8% de possessió en els últims 20 minuts de partit, i ja porta una dècada sense aspirar a la Premier League. En el mateix període, el City té cinc trofeus. 10 anys en què Manchester ha sigut més blava que mai.

Manchester City, 4 - Manchester United, 1