«NO CEDEIXO AL XANTATGE»

Dembélé respon: «Estic plenament implicat»

El davanter afirma que està a disposició del Barça i de Xavi, com sempre, i que a partir d’ara respondrà «sense cedir a cap tipus de xantatge»

Dembélé respon: «Estic plenament implicat»
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quatre anys i mig sense parlar, i arribat al punt de ser virtualment apartat de l’equip, Ousmane Dembélé ha decidit obrir la boca. És un dir. S’ha limitat a escriure un comunicat a Instagram, en francès i en castellà, per proclamar que està «plenament identificat» amb el projecte esportiu.

Dembélé ha elaborat una resposta després de saber que no viatjava a Bilbao, descartat per Xavi i per Mateu Alemany, el director tècnic del Barça, per no voler renovar el seu contracte que acaba el 30 de juny d’aquest any. Xavi va exposar públicament l’ultimàtum que s’havia plantejat al davanter el dia anterior –«O renova o se li busca una sortida»– i davant la falta de resposta de Dembélé, o la resposta negativa a l’oferta contractual, se’l va deixar a terra.

Dembélé parla de xantatge

«Encara sota contracte, estic plenament implicat i a disposició del meu club, del meu entrenador», afirma, abans d’assegurar que «sempre ho he donat tot per als meus companys i també per als socis... no és ara que això canviarà». Afirma l’extrem que «no soc un home que fa trampes i menys encara un home que té el costum de cedir al xantatge».

Dembélé informa els seus seguidors que hi ha «negociacions» i que cedeix la iniciativa en aquesta parcel·la al seu representant, perquè el seu terreny «és la pilota, simplement jugar a futbol». No obstant, va assegurar Xavi, Ousmane sempre ha manifestat la seva voluntat de continuar al Barça i d’acceptar l’oferta blaugrana. Se sap, d’altra banda, que, paral·lelament, les peticions del seu agent, Moussa Sissoko, eren inassumibles per al club i així l’hi van fer saber. Davant aquest doble discurs denunciat per Xavi, Dembélé replica que confia «plenament» en el seu representant, corroborant que, efectivament, hi ha aquesta doble llenguatge o aquesta doble estratègia.

Notícies relacionades

L’internacional francès, de 24 anys, apareix en els mitjans per exposar la seva versió de la situació marginal en la qual l’ha situat el Barça. Però també per queixar-se de les enraonies –«fa quatre anys que es van acumulant xafardejos sobre mi», i que «es menteix vergonyosament amb una única finalitat, la de fer-me mal» – i del canvi d’actitud que emprèn. No respecte al Barça, sinó en la seva exposició pública.

«A partir d’avui contestaré amb sinceritat, sense cedir a cap tipus de xantatge», proclama, abans d’establir una sèrie de prohibicions simbòliques, com que es digui que no està «implicat» en el projecte esportiu, que se li atribueixin «intencions que jo mai he tingut» i que qualsevol pugui «parlar per mi o pel meu representant, en qui confio plenament».