Reaccions a l’anunci

La FIFA manifesta el seu rebuig a la Superlliga

  • El president de la Juventus, Andrea Agnelli, anuncia que deixa la presidència de l’Associació de Clubs Europeus (ECA) després que aquest grup, que engloba 220 entitats, expressés la seva oposició al nou torneig

La FIFA manifesta el seu rebuig a la Superlliga
1
Es llegeix en minuts

La FIFA ha expressat aquesta nit, a través d’un comunicat, la seva «desaprovació d’una ‘lliga europea tancada i escindida’».

El màxim organisme futbolístic mundial surt així al pas de l’anunci fet també aquesta nit per part de dotze dels principals clubs europeus de crear una nova competició, la Superlliga.

L’acord ha sigut firmat pels clubs espanyols Reial Madrid, Barcelona i Atlètic de Madrid, els italians Milan, Inter i Juventus i els anglesos Liverpool, Manchester City, Chelsea, Manchester United i Tottenham. Pròximament hi haurà tres equips més convidats, que previsiblement seran Bayern de Munic, Borussia de Dortmund i PSG.

La FIFA indica que «desitja aclarir que es manté ferm a favor de la solidaritat en el futbol i d’un model de redistribució equitativa que pugui contribuir al desenvolupament del futbol com a esport, especialment a nivell mundial, ja que el desenvolupament del futbol mundial és la missió principal» de l’organisme.

«Segons la nostra opinió, i d’acord amb els nostres estatuts, qualsevol competició de futbol, ja sigui nacional, regional o mundial, hauria de reflectir sempre els principis fonamentals de solidaritat, inclusió, integritat i redistribució financera equitativa», indica.

El màxim organisme futbolístic mundial apunta que «els òrgans rectors del futbol han de fer servir tots els mitjans legals, esportius i diplomàtics per garantir que això continuï sent així» i assegura que «en aquest context» «no pot sinó expressar la seva desaprovació d’una ‘lliga europea tancada i escindida’ que es troba fora de les estructures del futbol internacional i que no respecta els principis esmentats».

Andrea Agnelli deixa la presidència de l’ECA

Andrea Agnelli, president del Juventus Torí, va deixar aquest diumenge la presidència de l’Associació Europea de Clubs (ECA) després d’unir-se el seu club i uns altres onze equips europeus al projecte d’una Superlliga europea, informen els mitjans italians.

Notícies relacionades

Agnelli era president de l’ECA des del setembre del 2017, però va dimitir del seu càrrec a l’estar aquest organisme en contra de la creació d’una Superlliga europea.

L’empresari italià ja havia format part durant cinc anys de la directiva de l’ECA, l’organisme europeu que representa, defensa i promociona els interessos de més de 220 clubs de futbol procedents de més de 50 federacions continentals.